HG privind produsele biocide, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri

Guvernul discută miercuri o hotărâre de Guvern privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide, ca parte a planului de măsuri pentru rezolvarea crizei legate de calitatea dezinfectanţilor folosiţi în spitalele din România.

657 afișări
Imaginea articolului HG privind produsele biocide, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri

HG privind produsele biocide, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de Guvern, Cabinetul Cioloş va aproba o HG privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 617/2014 privind stabilirea cadrului instituţional şi a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide.

"Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordine de ministru şi de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancţiuni va intra pe ordinea de zi de la Guvern de mâine'', a anunţat premierul marţi seară, la ieşirea de la Ministerul Sănătăţii.

El a precizat că începând de miercuri vor veni primele rezultate ale testelor de concentraţie care au fost făcute pe probele prelevate de la Hexi Pharma.

''Sper eu ca începând de mâine să avem primele rezultate la ICECHIM pe testele de concentraţie care au fost făcute pe probele prelevate de la Hexi Pharma din câte am înţeles, urmând ca în zilele următoare să se preleveze probele şi să se facă testele şi de la celelalte firme producătoare care livrează produse în România. O să le facem proporţional şi cu cota de piaţă ca să avem reprezentare cât mai bună a prezenţei acestor produse în spitale. Aşa cum am mai spus şi sâmbătă, obiectivul este să ne asigurăm că produsele care se folosesc pentru dezinfecţie în spitale sunt la calitatea scontată şi îşi fac treaba. Pe de o parte e Procuratura care îşi face treaba (...), noi facem o anchetă administrativă cu obiectivul de a elimina din uz fără a aştepta rezultatele anchetei penale imediat ce constatăm că produsele sunt neconforme. Le eliminăm pentru ca spitalele să le poată înlocui cu produse conforme. (...) Există piaţă, aici furnizorii se vor adapta şi vor veni cu produsele respective, cu produsele bune'', a explicat Cioloş.

Miniştrii vor mai adopta şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, a organigramei, a parcului auto şi a modului de utilizare a acestuia şi pentru modificarea hotărârii Guvernului nr.652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe ordinea de zi mai figurează un proiect de HG privind declararea zonei naturale ''Acumulare Văcăreşti'' ca parc natural şi instituirea regimului de arie naturală protejată, dar şi patru OUG şi un proiect de lege privind organizarea şi desfăşurarea ceremoniilor oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici