Horia Georgescu: ANI a fost lipsită din nou de un instrument eficient de a verifica averile

Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a declarat că neacceptarea reînfiinţării comisiilor de verificare a averilor potrivit Legii 115/1996 lasă Agenţia fără niciun instrument eficient de lucru şi a acuzat faptul că unii senatori vor "să-şi rezolve anumite probleme personale".

56 afișări
Imaginea articolului Horia Georgescu: ANI a fost lipsită din nou de un instrument eficient de a verifica averile

Horia Georgescu: ANI a fost lipsită din nou de un instrument eficient de a verifica averile (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"ANI a fost lipsită din nou de un instrument eficient de a verifica averile. În acest moment ne aflăm în imposibilitatea de a ne îndeplini mandatul şi obligaţiile asumate în raport cu Comisia Europeană. În plus, unii senatori nu au înţeles încă faptul că această lege este pentru România şi nu lege aflată în dezbatere, prin care să-şi rezolve anumite probleme personale", a declarat Horia Georgescu.

Georgescu a spus că "nu mai putem vorbi de verificarea averilor în România".

"În acest moment nu mai putem face nimic. Practic, nu mai avem niciun instrument eficient de verificare a averii, deci nu mai putem vorbi de verificarea averilor în România. (Se pierd - n.r.) Aproximativ 4000 de dosare aflate în lucru pe rolul ANI, în care, probabil, cu acest termen de un an, doar 10% vor rămâne în lucru, dar nu pe avere. Vom putea vorbi numai de incompatibilităţi şi conflict de interese, ceea ce nu rezonează cu ceea ce ne-am angajat în 2006, înainte să devenim membri ai UE", a adăugat secretarul general al ANI.

Comisiile de specialitate din Senat au respins, marţi, mai multe solicitări ale preşedintelui Traian Băsescu din cererea de reexaminare a Legii ANI, printre care reînfiinţarea unor comisii de cercetare a averilor prevăzute în Legea nr. 115/1996, fapt ce a generat plecarea din sală a şefilor ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici