Iaşi: Liderul PSD îi cere preşedintelui PNL retragerea sprijinului primarului Mihai Chirica

Iaşul este cutremurat din nou de cazuri de corupţie care vizează administraţia locală, transmite PSD Iaşi, care îi cere preşedintelui PNL Iaşi retragerea sprijinului politic primarului Mihai Chirica.

278 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Liderul PSD îi cere preşedintelui PNL retragerea sprijinului primarului Mihai Chirica

Iaşi: Liderul PSD îi cere preşedintelui PNL retragerea sprijinului primarului Mihai Chirica

PSD Iaşi arată că Primăria oraşului a devenit miercuri locul unei noi descinderi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi (DIICOT) care anchetează posibila săvârşire a infracţiunilor de „abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals de către primarul Mihai Chirica şi o serie de angajaţi ai instituţiei”.

În acest context, liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa consideră că actualul edil, Mihai Chirica, nu mai are altă variantă decât demisia „pentru a spăla onoarea şi aşa pătată a administraţiei locale şi a Iaşului”.

„Am fost efectiv siderat de această nouă descindere a organelor de anchetă. După desantul DNA de luni, iată că astăzi (miercuri - n.r.) procurorii DIICOT au organizat o amplă acţiune în care principalul vizat este, din nou, primarul Mihai Chirica. În ultimii ani, Iaşul a fost făcut de ruşine la nivel naţional de un vremelnic conducător care s-a întrecut pe sine în culegerea de dosare penale de pe urma faptelor din administraţia locală. Caracatiţa infracţională din Primăria Iaşi trebuie destructurată şi puse bazele unui sistem administrativ transparent, care să funcţioneze în temeiul legii şi nu al bunului plac şi intereselor personale şi de grup. Demisia lui Mihai Chirica este mai mult decât morală şi absolut necesară. S-a ajuns deja mult prea departe. Mihai Chirica, singurul bine pe care îl mai poţi face este demisia. Redă Primăria ieşenilor!”, spune Maricel Popa.

Totodată, senatorul ieşean îi solicită preşedintelui PNL Iaşi, Alexandru Muraru, să se delimiteze public şi să îi retragă sprijinul politic primarului Chirica.

„Nu am aşteptări de la primarul Mihai Chirica cu privire la demisie. A pierdut de foarte mult timp bruma de onoare pe care o avea. Cred însă că sunt suficiente motive rezonabile şi multiple abateri de la principiile democraţiei şi ale bunului simţ ca preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru să se delimiteze public şi să îi retragă imediat sprijinul politic primarului de Iaşi. Altfel, Alexandru Muraru ne arată că este complice şi părtaş acţiunilor şi faptelor pentru care primarul Mihai Chirica este anchetat penal, iar oraşul va rămâne, în continuare, prizonier mafiei imobiliare şi grupurilor de interese create în Primăria Iaşi. A venit momentul să curăţăm Iaşul de infractorii şi penalii cocoţaţi în funcţii publice”, mai spune senatorul PSD.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, este audiat, miercuri, în dosarul privind procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori care au avut legături cu funcţionari din administraţia locală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
chirica,
primar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici