Iliescu:Anticipatele nu sunt uşor de provocat,iar partidele din Opoziţie nu s-ar angaja la guvernare

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni, înaintea BPN, că alegerile anticipate nu sunt uşor de provocat, el precizând că procedura constituţională este foarte complicată şi apreciind că partidele din Opoziţia nu s-ar angaja la guvernare sub "tutela" preşedintelui Băsescu.

18 afișări
Imaginea articolului Iliescu:Anticipatele nu sunt uşor de provocat,iar partidele din Opoziţie nu s-ar angaja la guvernare

Iliescu:Anticipatele nu sunt uşor de provocat,iar partidele din Opoziţie nu s-ar angaja la guvernare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu e uşor de provocat alegeri anticipate. E procedura constituţională foarte complicată. Dar situaţia este complexă, complicată, iar măsurile luate de guvernare sunt antipopulare şi nu de natură să rezolve problemele de fond. Agravează o situaţie şi aşa complicată. Iar Guvernul este clar că este incapabil să dea soluţiile cuvenite", a spus Iliescu.

Întebat ce Guvern ar vedea în locul celui actual, Iliescu a spus că niciun partid din Opoziţie nu s-ar angaja să preia guvernarea în condiţiile "tutelei" preşedintelui Traian Băsescu.

"Acum e complicat. Mai ales cu o asemenea tutelă a preşedintelui actual al ţării, nimeni nu se va angaja la o acţiune - din Opoziţie, vreau să spun. Deci o formulă de coaliţie largă, de uniune naţională, aşa ceva este nerealist. Un guvern de tehnocraţi - iarăşi e o chestiune complicată, adică oameni care să ştie măcar carte. Dar dacă nu au suportul politic, un asemenea Guvern nu are şanse. Deci situaţia nu este simplă. Mi-e greu să dau acum o soluţie", a explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici