Iliescu: CExN e un prilej de a analiza ultimele alegeri şi experienţa colaborării guvernamentale

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, vineri, la Turnu Măgurele, înaintea Comitetului Executiv Naţional că PSD are o bună ocazie de a analiza rezultatul alegerilor europarlamentare şi modul în care a decurs colaborarea cu PDL.

23 afișări
Imaginea articolului Iliescu: CExN e un prilej de a analiza ultimele alegeri şi experienţa colaborării guvernamentale

Iliescu: CExN e un prilej de a analiza ultimele alegeri şi experienţa colaborării guvernamentale (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Iliescu a afirmat că şedinţa Comitetului Executiv Naţional este un prilej de "a trage nişte concluzii după ultimele alegeri europarlamentare, iar pe de altă parte, din toată experienţa colaborării guvernamentale".

Întrebat ce părere are despre faptul că unii lideri şi-ar fi exprimat preferinţa ca PSD să iasă de la guvernare, Iliescu a răspuns: "Sunt păreri împărţite. Vom vedea, vom judeca cum e mai raţional".

Întrebat dacă ar fi cazul ca PSD să iasă acum de la guvernare, preşedintele de onoare al partidului a spus: "Nu ştiu. Vom vedea".

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD se reuneşte, vineri, în oraşul Turnu Măgurele, din judeţul Teleorman, pentru a analiza rezultatele obţinute de filialele partidului la europarlamentare şi pentru a pregăti campania electorală pentru prezidenţiale.

Potrivit declaraţiilor oficiale premergătoare CExN, liderii filialelor PSD se vor reuni în şedinţă pentru a analiza modul în care s-a comportat fiecare organizaţie în parte la alegerile europarlamentare, "în contextul în care PSD a câştigat alegerile".

Neoficial, liderii filialelor PSD vor face şi o evaluare a primelor şase luni de guvernare, din perspectiva respectării protocoalelor de colaborare locală şi prin prisma disputelor înregistrate între PSD şi PDL în ceea ce priveşte numirile la nivelul serviciilor deconcentrate.

Vicepremierul Dan Nica şi vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea, au făcut, vineri, la Turnu Măgurele, înaintea şedinţei CExN, declaraţii contradictorii privind ieşirea PSD de la Guvernare, Dragnea arătând că există un curent în PSD privind părăsirea guvernării, în timp ce Nica a negat informaţia.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici