Iliescu: Convocarea congresului PSD este firească şi statutară

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este firesc ca, după alegerile parlamentare, potrivit Statutului partidului, să fie convocat un congres, unde actuala conducere să-şi depună mandatul şi să se aleagă candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale.

21 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Convocarea congresului PSD este firească şi statutară

Iliescu: Convocarea congresului PSD este firească şi statutară (Imagine: Mediafax Foto)

"Asta este misiunea Congresului: analizează activitatea partidului de până atunci, inclusiv ultimele alegeri parlamentare, trage concluziile care se impun, îşi depune mandatul actuala conducere şi se alege o nouă conducere, care poate să fie aceeaşi sau unii pot fi reconfirmaţi şi alţii nu", a spus Iliescu.

El a arătat că acest congres va fi convocat în conformitate cu Statutul partidului, acesta fiind necesar, în opinia sa, şi pentru pregătirea alegerilor europarlamentare şi desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui PSD, Mircea Geoană, potrivit căreia nu se prefigurează niciun congres în perioada următoare, Iliescu a arătat că o convocare a acestui congres este "firească şi statutară".

Citeşte şi:

Geoană şi Mitrea au opinii diferite în privinţa convocării unui congres al PSD

Mitrea: Potrivit statutului, după alegeri se convoacă Congres şi se alege o altă conducere

Ofertă PDL către PSD: Geoană preşedinte al Senatului, eventuală guvernare de doi ani fiecare- surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici