Iliescu: În 2011 trebuie generată o situaţie ca puterea să fie înlocuită de "o coaliţie pertinentă"

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la o întâlnire cu membrii PSD Bucureşti, că în 2011 trebuie generată o situaţie politică în urma căreia actuala guvernare să îşi părăsească poziţia, el apreciind că pentru acest lucru este necesară construirea unei "coaliţii pertinente".

21 afișări
Imaginea articolului Iliescu: În 2011 trebuie generată o situaţie ca puterea să fie înlocuită de "o coaliţie pertinentă"

Iliescu: În 2011 trebuie generată o situaţie ca puterea să fie înlocuită de "o coaliţie pertinentă" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Altminteri, asta e chestiunea fundamentală a 2011: trebuie să generăm o situaţie în care actuala guvernare să-şi părăsească poziţia, dar trebuie să vină cineva din spate cu forţă şi asta, înainte de toate, este partidul nostru, pe urmă o coaliţie pertinenă cu toţi cei intereseaţi în înlocuirea actualei guvernări, care e pacoste pentru ţară", a spus Iliescu.

El a arătat că există şi varianta în care se va merge pe actuala situaţie politică, până în 2012, dar a apreciat că acest lucru ar însemna o suferinţă prelungită pentru ţară.

"Există şi varianta nu o să avem încotro, să mergem până la alegerile din 2012, dar asta este suferinţă prelungită pentru oameni", a spus Iliescu.

El a pledat pentru întărirea PSD şi apoi pentru crearea de alianţe politice necesare pentru "a dărâma o guvernare păguboasă pentru ţară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici