Iliescu: Nici vorbă să ne schimbăm părerea în privinţa lui Nica

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat marţi, la Senat, înaintea Comitetului Strategic al PSD, că social-democraţii nu-şi vor schimba sub nicio formă atitudinea în ceea cel-l priveşte pe ministrul Dan Nica, nici după nuanţările făcute marţi de prim ministrul Emil Boc.

27 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Nici vorbă să ne schimbăm părerea în privinţa lui Nica

Iliescu: Nici vorbă să ne schimbăm părerea în privinţa lui Nica (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

Iliescu a afirmat că hotărârea PSD este clară în ceea ce-l priveşte pe Dan Nica şi a spus că dacă premierul nu respectă protocolul de coaliţie, miniştrii PSD se vor retrage din Guvern.

Întrebat dacă în urma nuanţărilor făcute marţi de premier în ceea ce priveşte posibilul interimat la Interne, PSD şi-ar putea schimba poziţia, Iliescu a spus: "Deci, hotărârea PSD este clară. Nu, în mod cert, nu numim alt ministru. Dacă premierul nu revine asupra deciziei, toţi miniştrii PSD se retrag din Guvern".

Iliescu a mai spus că anunţul lui Boc privind remanierea lui Nica pune coaliţia "în faţa unui moment critic".

El a afirmat că Dan Nica, fiind practic omologul lui Boc din partea PSD, premierul "nu-şi poate permite să se joace" cu acestfel de chestiuni.

Preşedintele de onoare al PSD a mai apreciat că "gândul ascuns" al premierului la anunţul privind remanierea lui Nica era să-l numească interimar la MAI pe Vasile Blaga ceea ce în opinia PSD nu s-ar putea face decât de către Parlament întrucât s-ar schimba compoziţia politică a Guvernului.

Întrebat de jurnaliştii dacă e posibil totuşi ca PSD să dea curs solicitării făcute marţi dimineaţă de premier, Iliescu a răspuns: "Păi ce, se umblă cu ultimatumuri din astea. Păi şi noi am dat ieri un ultimatum. Să-l respecte. Nici vorbă nu ne schimbăm părerea în privinţa lui Nica".

Premierul Emil Boc a anunţat că va transmite Preşedinţiei, după ora 13.00, propunerea de revocare a lui Dan Nica (PSD) din funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor, aşteptând până atunci ca PSD să propună un interimar din rândul actualilor miniştri social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici