Iliescu: Nu cred că Băsescu va numi un premier de la PSD

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, duminică seară, că nu crede că şeful statului va numi un premier de la PSD şi că în cazul refacerii Alianţei DA, social-democraţii vor face o opoziţie puternică, precizând că orice fel de discuţii vor începe cu negocierea postului de premier.

16 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Nu cred că Băsescu va numi un premier de la PSD

Iliescu: Nu cred că Băsescu va numi un premier de la PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Iliescu, Traian Băsescu va face tot posibilul să evite PSD.

Preşedintele de onoare al PSD a precizat că regula jocului implică dialogul cu preşedintele Traian Băsescu, el adăugând că un astfel de dialog cu şeful statului urmează "de la sine".

Potrivit lui Iliescu, preşedintele Băsescu şi partidele parlamentare - PSD, PNL şi PDL - urmează să intre într-un joc al negocierii, totul depinzând de cum se vor contura aceste negocieri.

PSD se situează pe primul loc în urma alegerilor parlamentare de duminică, potrivit rezultatelor exit -poll-urilor.

Liderul PSD Mircea Geoană a invitat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, celelalte partide parlamentare şi pe şeful statului pentru a purta un "dialog deschis" în privinţa construirii viitorului guvern, el precizând că miza acestui dialog este viitorul României.El a arătat că, prin votul de duminică, "România a declarat răspicat că social-democraţii trebuie să conducă noul guvern".

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că probabil luni democrat-liberalii se vor întâlni cu şeful statului, Traian Băsescu, şi că PNL este prima opţiune de dialog a formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici