Iliescu: O guvernare PSD – PDL este imposibilă atât timp cât există Băsescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, la Cugir, că o viitoare guvernare a PSD împreună cu PDL ar fi "imposibilă atât timp cât Traian Băsescu se află în fruntea ţării", "puncte de contact" putându-se găsi mai degrabă cu PNL.

10 afișări
Imaginea articolului Iliescu: O guvernare PSD – PDL este imposibilă atât timp cât există Băsescu

Iliescu: O guvernare PSD – PDL este imposibilă atât timp cât există Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui de onoare al PSD, "problema PDL" este Traian Băsescu, deoarece acest partid este "influenţat direct şi trăieşte prin preşedintele statului".

"Prin Băsescu ei trăiesc, deoarece dacă Traian Băsescu ar dispărea ca şi poziţie politică nu ştiu ce s-ar întâmpla cu PDL-ul", a afirmat Ion Iliescu.

El a adăugat că PSD nu a făcut nicio alianţă cu PNL pentru susţinerea Guvernului Tăriceanu, catalogând această idee drept "o prostie” şi un "neadevăr”.

"PSD-ul avea două opţiuni. Avea în faţa sa doi adversari care au fost împreună, după ce s-a spart alianţa. Ce putea să facă? Să-i dea jucăria în mână lui Băsescu, adică să forţeze demiterea Guvernului? Putea să o facă. Cu poziţia pe care o avea în Parlament putea oricând să determine demisia Guvernului Tăriceanu. Asta ar fi însemnat să lase toate jocurile pe mâna unui preşedinte ca Băsescu. A preferat răul mai puţin nociv şi un Guvern minoritar liberal, demonstrând că prin aceasta a asigurat o anumită stabilitate a ţării şi a reuşit totodată să promoveze pe linie legislativă nişte măsuri utile ţării", a mai spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici