Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” a venit în Parlament pentru a strânge semnături/ REACŢIA ministrului de Externe

Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” Cosmin Pojoranu a venit, miercuri la Senat, pentru a le înmâna senatorilor peste 100.000 de semnături ale cetăţenilor care vor demisia ministrului de Externe. Acesta le-a cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiţia.

1002 afișări
Imaginea articolului Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” a venit în Parlament pentru a strânge semnături/ REACŢIA ministrului de Externe

Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” a venit în Parlament pentru a strânge semnături

Teodor Meleşcanu a avut, marţi, un dialog cu Cosmin Pojoranu, iniţiatorul petiţiei pentru care peste 100.000 de oameni au semnat pentru demisia ministrului de Externe. Ministrul nu recunoaşte însă semnăturile, susţinând ca reprezintă doar „o listă cu nume”.

“Nu a fost nicio semnătura a unui om. Sunt liste cu nume. Aceşti oameni trebuie să semneze ei. Unde s-au semnat? Că le ai pus tu numele? Dacă are semnătura digitală, altfel nu”, a declarat Teodor Meleşcanu, marţi, la Parlament.

Ministrul a adăugat că dacă nu se va schimba legislaţia şi la viitoarele alegeri vor exista aceleaşi probleme la secţiile de vot din diaspora.

“Şi soţia mea a stat două ore, eu am stat o oră. Ceea ce ar trebui să facem este să schimbăm sistemul de vot. (...) Dacă nu se schimbă sistemul de votare din diaspora nu se va schimbă”, a mai spus Meleşcanu.

El a afirmat că niciuna dintre secţiile de votare nu a rămas fără buletine de vot, fiind doar o dezinformare.

“Niciuna din secţiile de votare nu a rămas fără buletine. Niciuna. Dacă ai una arată-mi mie. Eu spun pe cuvânt că la toate secţiile de vot am trimis mai multe buletine decât erau înscrişi. Cum să nu ştiu situatua din teren? Eu nu mă bazez pe ve spui tu, ci pe ambasadori şi pe cei din secţiile de votare”, a conchis ministrul de Externe.

Iniţiatorul petiţiei „Meleşcanu, demisia” Cosmin Pojoranu a venit, miercuri la Senat, pentru a le înmâna senatorilor peste 100.000 de semnături ale cetăţenilor care vor demisia ministrului de Externe. Acesta le-a cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiţia.

„E vorba de o petiţie iniţiată pe 26 mai, pe la ora 15:00. Am iniţiat petiţia frustrat fiind de faptul că nu puteam să fac nimic când îi vedeam pe prietenii mei din afară cum stau ore în şir la coadă la vot. S-au strâns 124.000 de semnături şi am venit astăzi în Parlament să îi arătăm domnului ministru. Poate totuşi îşi va da demisia în al 13-lea ceas. (...) Eu cred că într-o asemenea funcţie nu mai ai nicio scuză. E pentru a doua oară când se întâmplă. E vorba că au fost depăşiţi de situaţie. E timpul să facem ceva”, a declarat Cosmin Pojoranu.

El a precizat că a iniţiat petiţia în mod personal.

Întrebat dacă votul prin corespondenţă este o soluţie pentru rezolvarea problemelor privind votul din diaspora, Cosmin Pojoranu a răspuns: „S-a mai încercat votul prin corespondenţă. rezultatul a fost slab. E o procedură birocratică, mulţi români se tem să îşi dea datele. A fost o cifră foarte mică. Toată lumea spune că face rapoarte şi analizează. Îmi e teamă să nu rămânem doar cu analiza. Sunt multe ajustări care se pot face foarte simpl. Mai multe urne, mai multe ştampile şi interpretarea orei 21:00. Dacă tot stăm la coadă ar trebui să putem vota. Se poate face o modificare ca cei care stau la coadă până la ora 21:00 să poată vota şi după”.

Alături de iniţiatorul petiţiei au fost prezenţi şi reprezentanţii comunităţii Declic. Ei le-au cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiţia. Ecaterina Andronescu, dar şi Tit Brăiloiu au refuzat însă acest lucru.

Senatorii dezbat, la ora transmiterii acestei ştiri, moţiunea simplă adresată ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, prin care partidele de opoziţie îi cer demisia. La finalul dezbaterii, aleşii vor vota moţiunea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici