Întâlnire între Dăncilă, conducerea PSD şi parlamentari, la o vilă de protocol - surse

Conducerea PSD are o întâlnire de lucru cu parlamentarii social-democraţi, miercuri la Vila Lac, începând cu ora 17.30, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Întrevederea are loc la o zi distanţă de votul moţiunii de cenzură în plenul reunit de joi.

757 afișări
Imaginea articolului Întâlnire între Dăncilă, conducerea PSD şi parlamentari, la o vilă de protocol - surse

Întâlnire între Dăncilă, conducerea PSD şi parlamentari, la o vilă de protocol - surse

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în mai multe rânduri, că moţiunea de cenzură nu va trece, precizând că ulterior va veni cu remanierea în Parlament. Liderul PSD a mai spus că a discutat cu parlamentarii partidului care au semnat moţiunea de cenzură şi le-a cerut mai multă responsabilitate, precizând că aceştia nu vor fi sancţionaţi.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, va fi dezbătută şi votată joi, începând cu ora 10.00, în Parlament. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, că PSD a pierdut, matematic majoritatea în Parlament. Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziţie adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moţiunea de cenzură.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

De cealaltă parte, Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca 247 de parlamentari să voteze pentru moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. Liderul PNL a precizat că nu există semnale că semnatarii moţiunii nu vor participa la vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici