Întâlnirea aleşilor locali UDMR din secuime a fost amânată

Întâlnirea aleşilor locali din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, organizată de UDMR, în colaborare cu CNMT şi programată pentru 23 mai la Odorheiu Secuiesc, a fost amânată, pentru ca reprezentanţii Uniunii să nu fie acuzaţi că folosesc tema autonomiei locale în scopuri electorale.

15 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea aleşilor locali UDMR din secuime a fost amânată

Întâlnirea aleşilor locali UDMR din secuime a fost amânată (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor, întâlnirea a fost reprogramată pentru sfârşitul lunii iunie, după alegerile europarlamentare.

"Din cauză că am fost acuzaţi de foarte multe ori că folosim autonomia doar în scopuri electoarale, am luat decizia, împreună cu liderul CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo, că vom amâna acţiunea de la Odorheiu Secuiesc, care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 23 mai, până după campania electorală, după alegerile europarlamentare, adică până la sfârşitul lunii iunie, pe data de 20 sau 27, ca să nu mai fim acuzaţi, pe nedrept, că folosim acest deziderat al comunităţii maghiare doar în scopuri electorale", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen a subliniat că întâlnirea aleşilor locali este organizată de UDMR.

"Va fi o întâlnire la care vor fi prezenţi reprezentanţii UDMR, autorităţile publice locale, consilierii judeţeni şi locali, primarii şi viceprimarii din secuime, respectiv câteva sute de persoane. UDMR este organizatorul acestei acţiuni şi nimeni altcineva”, a spus Kelemen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici