Învestirea lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei va întârzia. „Nu e deloc bine”

Nicuşor Dan, primarul ales al Capitalei, a anunţat, miercuri seara, că evenimentul de preluare a mandatului său, aşteptat pentru vineri, va întârzia între 7-10 zile.

5243 afișări
Imaginea articolului Învestirea lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei va întârzia. „Nu e deloc bine”

Validarea lui Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei va întârzia. „Nu e deloc bine”

Nicuşor Dan a precizat că amânarea depunerii jurământului în noua sa calitate de primar general are drept cauză un articol neclar din Codul Administrativ care se aplică de anul trecut.

Potrivit primarului ales, mandatul său şi al consilierilor au fost validate de Tribunalul Bucureşti, însă dosarul a fost trimis şi la judecătoria de sector.

„Probabil Judecatoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competenta si dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal”, a precizat într-o postare pe FB, noul primar. 

Toată procedura este de aşteptat să fie parcursă în 7-10 zile, iar Nicuşor Dan este nemulţumit că nu-şi poate prelua funcţia.

„Nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale in care ne aflam”, a reacţionat acesta.

Explicaţia pe larg a întârzierii validării, postată de Nicuşor Dan:

„Iata explicatia:

Codul Administrativ spune ca Primarul General isi preia mandatul (depune juramantul) odata cu Consiliul General.
Si Primarul si Consiliul trebuie validati anterior de instanta.
Codul Administrativ are o formulare usor neclara asupra instantei competente pentru Bucuresti: primarul si consiliul sunt validati de judecatoria in raza careia se afla circumscriptia in care au avut loc alegeri.
Tribunalul Bucuresti a validat mandatul meu acum cateva zile, apreciind ca, intrucat nicio judecatorie de sector nu acopera circumscriptia Bucuresti, competent este Tribunalul Bucuresti.
Azi insa, printr-un alt complet, Tribunalul Bucuresti a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecatoria Sector 1. Dupa motivare (peste 1-2 zile), dosarul va ajunge la Judecatoria Sector 1. 
Dupa asta vom mai astepta doua zile pentru un eventual apel.”, a scris primarul ales al Capitalei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici