Invitaţii Ambasadei SUA la Bucureşti au ales între Obama şi Romney. Gitenstein a votat prin e-mail

Ambasada SUA a organizat, marţi seară, la un hotel din Capitală, "Noaptea alegerilor americane 2012", ocazie cu care invitaţii au fost îndemnaţi să-şi exprime opţiunea pentru unul din cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite, în timp ce ambasadorul Gitenstein a spus că a votat prin e-mail.

258 afișări
Imaginea articolului Invitaţii Ambasadei SUA la Bucureşti au ales între Obama şi Romney. Gitenstein a votat prin e-mail

Invitaţii Ambasadei SUA la Bucureşti au ales între Obama şi Romney. Gitenstein a votat prin e-mail (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre cei cinci sute de invitaţi prezenţi la eveniment s-au numărat ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, consilierii prezidenţiali Daniel Funeriu şi Bogdan Drăgoi, consilierul primului-ministru Remus Cernea şi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Invitaţii au primit din partea organizatorilor diverse însemne electorale cu steagul SUA, dar şi cu fotografii ale celor doi candidaţi şi au fost îndemnaţi să îşi exprime şi ei preferinţa, prin vot secret, cu privire la unul dintre candidaţi.

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a arătat că este pentru prima dată când el şi soţia sa nu se află în Statele Unite pentru a vota, iar pentru el este prima dată în ultimii 30 ani când nu este implicat în organizarea campaniei electorale pentru candidatul democrat.

Gitenstein a precizat însă că a reuşit să voteze prin e-mail, deoarece în statul în care locuieşte, Columbia, poate vota şi astfel.

El a arătat că alegeriue de anul acesta vor fi deosebit de importante pentru istoria SUA.

"Am început să iubesc politica de când am urmărit prima campanie electorală, în Alabama, când John F Kennedy a fost ales preşedintele SUA în anii 1960. Acum au loc din nou alegeri foarte strânse precum cele de atunci, care au avut un impact deosebit asupra statului meu de origine, Alabama, şi au schimbat cursul istoriei nu doar acolo, ci în întreg cuprinsul Statelor Unite. Cred că, fără a-mi exprima vreo preferinţă, alegerile din această seară vor avea un impact la fel de important", a afirmat Gitenstein.

mediafax.ro va transmite LIVE TEXT pe tot parcursul ALEGERILOR DIN SUA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici