Ioan Mircea Paşcu (PSD): Demisia lui Moisa, inevitabilă. Era mai apropiat de Cioloş. PSD a dus ţara în UE şi NATO

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu i-a transmis, sâmbătă, lui Sorin Moisa, care şi-a anunţat demisia din partid, că PSD „a dus România în UE şi NATO”, afirmând că gestul „fostului coleg” era inevitabil şi spunând că apropierea acestuia faţă de Cioloş era mai mare decât cea faţă de PSD.

914 afișări
Imaginea articolului Ioan Mircea Paşcu (PSD): Demisia lui Moisa, inevitabilă. Era mai apropiat de Cioloş. PSD a dus ţara în UE şi NATO

Ioan Mircea Pascu (PSD): Demisia lui Moisa, inevitabilă. Era mai apropiat de Cioloş. PSD a dus ţara în UE şi NATO

„Aflu din presă, cu sincer regret, că Dl Moisa, coleg cu mine în delegaţia PSD la Parlamentul European, a decis sa ne părăsească pentru Partidul Popularilor Europeni!?Este decizia sa şi trebuie respectată ca atare! Sunt, însă, unele chestiuni care au nevoie de o explicare mai serioasă decât cea furnizată de Dl Moisa. Astfel, domnia sa impută PSD-ului o situaţie - de pildă, lipsa autostrăzilor - care vine mult din urmă; ori, dacă PSD se confruntă acum cu ea, este şi pentru că guvernele anterioare, inclusiv cabinetul condus de fostul şef al dlui Moisa, Dl Cioloş, nu au făcut nimic să o îndrepte! Dar, în ochii dlui Moisa, numai PSD-ul este vinovat!?”, a declarat europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, pe Facebook.

Ioan Mircea Paşcu a afirmat că Sorin Moisa „nu suflă un cuvinţel” despre faptul că absorbţia de fonduri europene în timpul cabinetului condus de fostul său şef, Dacian Cioloş, a fost timp de un an zero, după ce Moisa a criticat performanţa relativ slabă în folosirea fondurilor europene.

Pascu i-a transmis lui Moisa că motivarea sa ar fi fost mult mai credibilă, dacă anunţa că devine independent, nu că se duce direct la grupul rival al PPE-ului.

„În încheiere, vreau să îi spun dlui Moisa, pe de o parte, ca tot timpul cât a militat în Grupul Socialiştilor şi Democraţilor s-a bucurat de sprijinul deplin al grupului, ca să nu spun de cel al Delegaţiei PSD, şi, pe de altă parte, că motivarea domniei sale ar fi fost mult mai credibilă, dacă anunţa că devine independent, nu că se duce direct la grupul rival al PPE-ului!?”, spune Paşcu.

Pascu a afirmat că demisia lui Moisa era inevitabilă având în vedere că apropierea sa de Dacian Cioloş era mai mare decât cea arătată faţă de PSD.

„Până la urmă, gestul domniei sale era, pe undeva, inevitabil, din moment ce apropierea sa de Dl Cioloş şi ai lui a fost întodeauna mai mare decât cea pe care a arătat-o pentru partidul pe listele căruia a ajuns europarlamentar ... Păcat ...”, spune Paşcu.

Europarlamentarul PSD îşi încheie postarea cu un post-scriptum, reamintindu-i „fostului coleg” că „PSD - şi nu alt partid - a dus România în NATO şi în UE”.

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a declarat, sâmbătă, că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut, precizând că situaţia în care se află liderul PSD – acuzaţia de fraudă plecată de la OLAF, ne va costa miliarde.

Moisa a criticat şi slaba performanţă în atragerea fondurilor europene, precum şi încercarea PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, de a îndepărta România de UE şi NATO.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici