Ioana Constantin, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare 2020: ”Cerem redeschiderea şcolilor. Autorităţile au făcut o greşeală fundamentală când le-au închis pe toate”

  • Ioana Constantin este secretar general adjunct al partidului Mişcarea Populară.
  • Ioana Constantin candidează pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare 2020.
351 afișări
Imaginea articolului Ioana Constantin, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare 2020: ”Cerem redeschiderea şcolilor. Autorităţile au făcut o greşeală fundamentală când le-au închis pe toate”
Ioana Constantin este secretar general adjunct al partidului Mişcarea Populară şi candidat pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie. 
 
Aceasta a vorbit despre decizia autorităţilor de a interzice pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfântului Andrei, Octrotitorul României, subiect care a stârnit multe discuţii, mai ales că biserica i-a îndemnat pe credincioşi să meargă şi să se roage în această zi importantă pentru români. 
 
”Este vorba despre felul în care autorităţile locale şi cele centrale au ales să gestioneze ceva care ţine de identitatea noastră. Suntem un popor credincios, credinţa ne-a fost alături în cele mai grele vremuri. Dacă în Portugalia sau în alte state în care se desfăşoară pelerinaje mult mai ample decât în România nu au fost probleme, nu înţeleg de ce la noi nu au putut gestiona în aşa fel încât regulile să fie respectate? Am fost şi sunt o mare susţinătoare a deschiderii bisericilor pentru că mulţi oameni îşi găsesc alinarea în credinţă,” a precizat Ioana Constantin, într-un interviu pentru MEDIAFAX.
 
De asemenea, candidata PMP cere şi redeschiderea şcolilor şi consideră că autorităţile au făcut o greşeală fundamentală când au închis toate şcolile.
 
Cred că am greşit că am închis toate şcolile deodată, indiferent dacă în unele localităţi au fost îmbolnăviri sau nu. Unele localităţi nu au avut îmbolnăviri. Mai ales în mediu rural, aşa că de ce să ţinem acolo şcolile închise? În Franţa şi UK, ultima carantină nu a însemnat închiderea şcolilor. România are o mare problemă cu abandonul şcolar timpuriu. 40% din elevii din mediul rural din România nu au avut acces la educaţie. O parte au făcut ore pe telefon, dar este foarte greu, cu toate eforturile profesorilor şi elevilor. Sunt familii cu 3,4 copii şi nu au logistică. Tabletele oferite de unele primării sunt doar o afacere pentru politicieni. De aceea, noi cerem redeschiderea şcolilor.”
 
Ioana Constantin îi îndeamnă pe cetăţeni să se vaccineze împotriva coronavirusului atunci când va fi posibil. 
 
”Este singura cale prin care putem reveni la normalitate şi să redeschidem economia. Există în spaţiul public o bagatelizare a ceea ce înseamna acest vaccin. Cred că e neovie de o amplă campanie prin care să li se explice românilor de ce e nevoie de acest vaccin, la ce ajută şi care sunt limitele sale, pentru că nu putem pretinde că lucrurile pot fi 100% perfecte pentru fieare cetăţean în aprte, medicii trebuie să explice mult mai clar. Dacă acest vaccin e calea către o viaţă normală, nu avem de ce să ne temem de el. Eu susţin vaccinarea anti Covid şi când va ajunge vaccinul în ţară şi când imi va veni rândul mă voi vaccina,” a mai spus candidata PMP.
 
Ioana Constantin are şi soluţii pentru domeniul HoReCa, cel mai afectat din România din cauza pandemiei de coronavirus.
 
”Noi (n.r. PMP) am depus un proiect de lege în Parlament prin care cerem eliminarea impozitelor pe chirii în spaţiile în care îşi desfăşoara activitatea HoRecCa. Se cheamă ”Oxigen pentru HoReCa,” şi avem în vedere inclusiv chestiuni care ţin de salarizare. E un domeniu puternic afectat. Cred că e nevoie de o atenţie deosebită la nivelul investiţiilor, plus scutiri de taxe şi impozite de la guvern. Noi am vorbit în aceste luni cu oameni care au un hotel, un restaurant. Au zis că nu au putut beneficia de IMM Invest. La ce condiţii sunt, trebuie să stai bine financiar, ceea ce e greu în perioada asta, băncile te pun să garantezi cu bunurile prezente şi viitoare. Deci, acest program pare să fi fost doar pentru o anumită categorie de firme,” a afirmat Ioana Constantin.
 
Ioana Constantin a precizat că partidul din care face parte a propus să fie înfiinţat un Minister pentru Digitalizare.
 
”Propunem un Minister pentru Digitalizare şi un Minister pentru Relaţia cu Republica Moldova. E important să ne ocupăm de aceasta relaţie. PMP vrea reîntregirea ţării, eliminarea pensiilor speciale, două tuturi de scrutin la alegerile locale. Pensiile speciale sunt ipocrite. În mod real, partidele din Parlament au dorit să dezbată proiecte mai relaxate. Noi vrem eliminarea pensiilor speciale.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici