Iohannis a promulgat cu critici bugetul pe 2019: Este rea-voinţă refuzul PSD de a repara un buget care va genera efecte negative/ Şeful statului se alătură protestului #şîeu

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă vineri faptul că PSD nu a vrut să modifice legea bugetului de stat pe 2019, spunând social democraţii au alocat doar o zi pentru reexaminare şi au trimis proiectul la Cotroceni nemodificat. La finalul declaraţiei, şeful statului a declarat că se va alătura protestului „România Vrea Autostrăzi”, iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, în care zeci de mii de persoane vor opri activitatea la ora 15.00, timp de 15 minute.

1788 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat cu critici bugetul pe 2019: Este rea-voinţă refuzul PSD de a repara un buget care va genera efecte negative/ Şeful statului se alătură protestului #şîeu

LIVE Declaraţii publice de la Cotroceni ale preşedintelui Iohannis

"PSD a picat şi ultimul test al responsabilităţii. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori de continut a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi, atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru ţară. Este de-a dreptul rea voinţă refuzul PSD de a repara un buget care va genera efecte negative în economie resimţite de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi români. Nu a fost să fie. Dintr-o logică exclusiv politicianistă PSD nu a ţinut cont de nimic şi a mers mai departe cu bugetul ruşinii naţionale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

"PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României. Degeaba încearcă PSD să găsească ţapi ispăşitori, când de fapt bugetul a fost întârziat excesiv pentru că a fost trimis Parlamentului cu trei luni de zile de întârziere", a mai spus Iohannis.

Ulterior declaraţiei, preşedinţia a anunţat că şeful statului a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019.

„La Guvern se trăieşte într-o lume paralelă”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că premierul promite că dă pensii majorate anticipate, dar cu toate acestea punctul de pensie este mai mic decât promis în programul de guvernare PSD, semn că la guvern "se trăieşte într-o lume paralelă".

"În legătură cu pensiile se trăieşte într-o realitate paralelă la Guvern. Nu doamna premier nu aţi mărit pensiile anticipat. Citiţi propriul program de guvernare.

Acolo scrie foarte clar că în 2018 punctul de iar în 2019 de 1.265 de lei. Ştiţi cât e punctul de pensie acum?

Nu e 1,265 de lei, aşa cum aţi promis, este 1.100 de lei. Abia în septembrie, cu creşterea pe care aţi promis-o şi pe care sincer nu ştim dacă o veţi respecta, va creşte la 1.265. Acesta este adfevărul cu pensiile promise şi mărite. Întotdeauna alţii sunt de vină pentru situaţia din educaţie, pentru întârzierea majorării alocaţiilor copiilor. Doamne fereşte nu PSD, ca şi cum PSD nu ar fi la guvernare', a declarat Klaus Iohannis.

"OUG 114 a reglementat şi angajamentele noastre de majorare a pensiilor şi salariilor. Guvernul a majorat pensiile în avans şi va continua să o facă", a spus premierul Viorica Dăncilă, în Parlament, la ora Guvernului.

Iohannis anunţă că intră în protestul de 15 minute pentru autostrăzi: Sunt alături #şîeu

 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că se va alătura protestului „România Vrea Autostrăzi”, iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, în care zeci de mii de persoane vor opri activitatea la ora 15.00, timp de 15 minute.

„În legătură cu protestul de azi (vineri - n.r.), de la ora 15.00, unul pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei şi eu”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Cotroceni.

Anunţat în urmă cu 11 zile, protestul iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul naţional, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

Cei care se alătură în mediul online protestului au marca #şîeu.

Totodată, PSD a anunţat, pe Facebook, demararea proiectului Autostrada Moldovei, iar ministrul Transporturilor Răzvan Cuc va participa la începerea lucrărilor, la ora 12.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici