Iohannis: Am discutat cu şeful SIE şi cu şefa DNA. Urmează ca ei să găsească soluţii la problemele care ar putea să apară. Consider că problema s-a rezolvat

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, joi, că a discutat în cursul dimineţii cu şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, şi cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, privind relaţia de colaborare dintre cele două instituţii şi consideră că "problema s-a rezolvat".

1083 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Am discutat cu şeful SIE şi cu şefa DNA. Urmează ca ei să găsească soluţii la problemele care ar putea să apară. Consider că problema s-a rezolvat

Iohannis: Am discutat cu şeful SIE şi cu şefa DNA. Urmează ca ei să găsească soluţii la problemele care ar putea să apară. Consider că problema s-a rezolvat (Imagine: Silvia Ilie / Mediafax Foto)

"Situaţia care a apărut s-a datorat unei comunicări, probabil, suboptimale. I-am invitat în această dimineaţă pe amândoi. Am avut o discuţie la care i-am avut invitaţi pe doamna procuror şef Kovesi şi pe domnul director Ungureanu. A fost o discuţie constructivă, s-au lămurit lucrurile şi urmează ca ei să găsească soluţii la problemele care ar putea să apară. Consider că problema s-a rezolvat", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat fiind de relaţia dintre DNA şi SIE.

În urmă cu câteva zile, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara că "nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informaţii Externe", precizând "că este ilegal să deţii informaţii referitoare la posibile infracţiuni şi să nu sesizezi Direcţia Naţională Anticorupţie."

"În 2013, 2014 şi 2015, de fapt, de când am început mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate astea, vedem că tot mai mulţi inculpaţi îşi deschid afaceri în străinătate. Se iscă întrebarea de ce niciodată nu am primit astfel de informări despre aceste activităţi. Nu am primit sesizări nici despre conturile din străinătate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux", a declarat Codruţa Kovesi.

Ulterior, Serviciul de Informaţii Externe a răspuns acuzaţiilor făcute de Kovesi, precizând că SIE nu monitorizează cetăţenii români aflaţi în străinătate, această practică fiind una specifică fostei Securităţi, aşa cum nu monitorizează conturile şi transferurile bancare, achiziţiile imobiliare sau de altă natură efectuate de cetăţenii români în străinătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici