Iohannis către Fundaţia Special Olympics: Transmiteţi încredere persoanelor cu dizabilităţi

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, la ceremonia de decorare a Fundaţiei Special Olympics din România, importanţa celor din fundaţie în promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi de dezvoltare: „schimbaţi mentalităţi, eliminaţi prejudecăţi”.

94 afișări
Imaginea articolului Iohannis către Fundaţia Special Olympics: Transmiteţi încredere persoanelor cu dizabilităţi

„Mă bucur că ne aflăm aici împreună, în acest moment aniversar, pentru a sărbători cei 20 de ani de când Fundaţia Special Olympics din România transformă limitele în oportunităţi de autodepăşire.
În numele statului român, dar şi al meu personal, doresc să vă transmit întreaga apreciere şi admiraţie pentru nobila misiune pe care aţi îndeplinit-o în ultimele două decenii şi pentru eforturile semnificative pe care le-aţi depus pentru a fi alături de persoanele cu nevoi speciale, familiile şi apropiaţii acestora. Incluziunea reprezintă o ţintă pe care trebuie să o atingem la nivelul întregii societăţi şi în toate aspectele vieţii noastre, iar mişcarea Special Olympics contribuie în mod activ la realizarea acestui obiectiv. Prin activităţile desfăşurate, schimbaţi mentalităţi, eliminaţi prejudecăţi, promovaţi toleranţa şi acceptarea diversităţii”, a afirmat preşedintele.

Potrivit lui Iohannis, cei de la fundaţie reuşesc să transmită încredere persoanelor cu dizabilităţi intelectuale şi de dezvoltare, care au mare nevoie de sprijin şi încurajare, şi le oferă o voce puternică, atrăgând atenţia asupra nevoilor lor specifice şi a provocărilor cu care se confruntă.

„De asemenea, prin intermediul educaţiei şi al sportului, sprijiniţi tinerii şi comunităţi întregi şi daţi o şansă în plus unui viitor mai bun pentru România. Îmi face o deosebită plăcere să avem astăzi alături de noi o parte dintre sportivii Special Olympics, care reprezintă un exemplu elocvent al puterii şi al hotărârii. Dragi bravi sportivi, sunteţi modele de urmat pentru întreaga societate, arătaţi permanent ce înseamnă cu adevărat reuşita şi demonstraţi în mod constant că, prin ambiţie şi perseverenţă, obstacolele pot fi depăşite şi succesul este posibil. Atitudinea voastră pozitivă, încrederea în propriile forţe, curajul cu care înfruntaţi orice provocare şi modul în care sunteţi din ce în ce mai buni în ceea ce faceţi reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi toţi. La fiecare competiţie la care participaţi ne cuceriţi cu poveştile voastre incredibile şi cu performanţe impresionante, care ne emoţionează şi ne motivează să credem că ceea ce uneori poate părea de netrecut este cu putinţă atunci când nu renunţi şi depui eforturi consistente pentru a-ţi îndeplini obiectivele”, a afirmat şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici