Iohannis cere sancţionarea acţiunilor antisemite din ultima perioadă

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă acţiunile şi manifestările antisemite care incită la ură şi violenţă împotriva evreilor şi a cerut vineri autorităţilor competente să-i identifice şi sancţioneze pe cei care comit astfel de fapte.

628 afișări
Imaginea articolului Iohannis cere sancţionarea acţiunilor antisemite din ultima perioadă

Iohannis cere sancţionarea acţiunilor antisemite din ultima perioadă

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că în ultima perioadă, la nivel naţional, au fost semnalate o serie de acţiuni şi manifestări provocatoare cu caracter antisemit, care aduc atingere securităţii cetăţenilor români şi patrimoniului cultural, precum şi valorilor şi principiilor asumate de statul român. Preşedintele României solicită autorităţilor competente să acţioneze cu fermitate în vederea soluţionării acestor cazuri de încălcare a legislaţiei în domeniu, prin identificarea şi sancţionarea celor care se fac vinovaţi de acţiuni şi manifestări antisemite", arată un comunicat emis, vineri, de Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis condamnă acţiunile şi manifestările anitsemite care "incită la ură şi violenţă împotriva evreilor".

"Preşedintele României condamnă aceste acţiuni şi manifestări antisemite care incită la ură şi violenţă împotriva evreilor şi rămâne un suţinător ferm al valorilor europene. Toleranţa, respectul faţă de drepturile omului, solidaritatea, onorarea victimelor Holocaustului, ataşamentul faţă de principiile democratice şi ale statului de drept reprezintă soluţiile eficiente pentru contracararea valului de antisemitism şi revizionism care ameninţă Europa. Preşedintele Klaus Iohannis reaminteşte, totodată, că România acordă o importanţă deosebită apărării acestor valori, obiectiv care face parte din priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", conform sursei citate.

Totodată, şeful statului consideră că asigurarea securităţii tuturor cetăţenilor români şi protejarea patrimoniului cultural naţional reprezintă "fundamente ale păcii sociale".

Peste 70 de monumente funerare din cimitirul evreiesc din Huşi, judeţul Vaslui, au fost vandalizate, reprezentanţii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic solicitând miercuri autorităţilor române să ia toate măsurile pentru a-i pedepsi pe cei vinovaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici