Iohannis: Cu toate aceste crize Uniunea Europeană nu este un pacient cronic, ci este o reuşită

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, vineri, la finalul summit-ului UE 27 de la Bratislava, că se poate trage o concluzie foarte importantă- cu toate aceste crize Uniunea nu este un pacient cronic, ci este o reuşită, iar până în martie 2017 va fi definitivată strategia privind viitorul UE.

702 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Cu toate aceste crize Uniunea Europeană nu este un pacient cronic, ci este o reuşită

Iohannis: Cu toate aceste crize Uniunea Europeană nu este un pacient cronic, ci este o reuşită

"Cred că putem să tragem o concluzie foarte importantă. Cu toate aceste crize Uniunea nu este un pacient cronic, ci este o reuşită. Am discutat despre câte dosare sau câte chestiuni europene sunt în curs de rezolvare sau rezolvate şi din dosarele care sunt în discuţie şi au fost în ultimele luni în discuţie cam 90 la sută sunt rezolvate sau în curs de rezolvare pozitivă. Doar 10 la sută sunt încă <<pending>>, adică aşteaptă soluţii. Şi e bine să spunem aceste lucruri. De prea multe ori noi ne concentrăm doar pe probleme şi se creează pe cetăţeanul european impresia că Uniunea este un eşec. Nu, Uniunea este o reuşită. Toate ţările au problemele lor. Şi Uniunea are problemele ei şi de asta ne întâlnim, ca să le rezolvăm", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la finalul reuniunii.

Preşedintele a insistat pe ideea de unitate la nivelul statelor membre, după ieşirea Marii Britanii din Uniune: "Vreau să fac o remarcă legată de Brexit, este o chestiune care ne preocupă, dar important pentru noi nu este de face Marea Britanie, asta e treaba Marii Britanii, care a hotărât din păcate să părăsescă Uniunea. Ceea ce ne preocupă pe noi este ce facem noi, cei 27, în continuare şi probabil cea mai important concluzie din discuţiile şi din consiliul trecut şi din acest consiliu este că vrem să rămânem împreună, vrem să facem Uniunea mai puternică şi mai performantă".

Şeful statului a mai spus că în cadrul summit-ului s-a pus accent pe creionarea unui <<road map>> privind strategia pentru viitorul UE, cu accent pe problema migraţiei, problema securităţii graniţelor externe ale Uniunii, şi pe problema şomajului, mai ales în rândul tinerilor. El a precizat că s-a început un proces de reflecţie privind strategia UE, care va continua, urmând să aibă loc un nou summit informal la Malta, la sfârşitul anului, iar toate acesta discuţii vor aduce o nouă viziune ce va fi aprobată în martie 2017, când se vor sărbători 60 de ani de la Tratatul de la Roma.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici