Iohannis, de Ziua Independenţei Moldovei: Îmi doresc ca împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în UE

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj, de Ziua Independenţei Republicii Moldova, prin care îşi exprimă dorinţa ca "românii de pe ambele maluri ale Prutului" să se regăsească în Uniunea Europeană şi reafirmă sprijinul României pentru aderarea la structurile UE.

415 afișări
Imaginea articolului Iohannis, de Ziua Independenţei Moldovei: Îmi doresc ca împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în UE

Klaus Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

“Îmi doresc ca împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în Uniunea Europeană şi să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât şi a celor care definesc formarea identităţii şi solidarităţii unui neam legat prin cultură, limbă şi istorie. Am convingerea că, alături de România, un aliat redutabil şi un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat în care cetăţenii se vor bucura de prosperitate, bunăstare şi stabilitate”, a transmis şeful statului, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele a reiterat sprijinul României pentru parcursul său european şi a spus că Moldova trebuie să continue procesul de democratizare.

“La 24 de ani de la constituirea ca stat suveran şi independent, Republica Moldova trebuie să îşi urmeze destinul în continuarea procesului de democratizare, în cadrul Uniunii Europene. Folosesc acest prilej de sărbătoare pentru a reitera angajamentul pe care l-am asumat privind sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul absolut necesar de aderare la structurile Uniunii Europene şi vom rămâne aceiaşi susţinători dedicaţi şi determinaţi în atingerea acestui obiectiv”, potrivit sursei citate.

Klaus Iohannis a amintit de discuţiile sale cu preşedintele moldovean Nicolae Timofti referitoare la aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi a salutat formarea guvernului de coaliţie, în urma alegerilor locale, cu o clară orientare proeuropeană.

“Faptul că astăzi guvernul recent format a preluat responsabilitatea de a continua reformele începute la Chişinău reprezintă un semnal pozitiv, o primă etapă pentru asumarea în practică a valorilor şi principiilor europene”, a mai transmis preşedintele Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici