Iohannis despre atacul de la Reni: escaladarea prezintă riscuri grave pentru securitatea în zonă

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a condamnat atacurile care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre.

1746 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre atacul de la Reni: escaladarea prezintă riscuri grave pentru securitatea în zonă

Iohannis despre atacul de la Reni: escaladarea prezintă riscuri grave pentru securitatea în zonă

Mesajul a fost transmis pe Twitter.

„Condamn cu fermitate recentele atacuri ruseşti împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre, din Ucraina, foarte aproape de România. Această escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul de cereale din Ucraina şi, prin urmare, securitatea alimentară globală”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Mai multe drone ale ruşilor au atacat porturile ucrainene Reni şi Ismail, aflate la mică distanţă de frontiera cu România. Exploziile au putut fi văzute şi auzite de navigatorii români aflaţi în zonă. Autorităţile ucrainene au anunţat că în urma atacului au fost distruse mai multe depozite de cereale, dar şi elemente de infrastructură portuară. De asemenea, mai mulţi angajaţi ai portului Reni au fost răniţi.

Şase nave din România care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgenţă spre malul românesc. Totuşi, pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricţii de circulaţie. De asemenea, activitatea se desfăşoară normal în porturile româneşti din zonă şi la punctul de trecere bac Isaccea-Orlivka, Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
reni,
atac

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici