Iohannis, despre greva din Educaţie: dascălii trebuie să fie plătiţi la adevărata lor valoare

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost rugat să comenteze anunţul privind declanşarea grevei generale în Educaţie şi a declarat că dascălii trebuie să fie plătiţi la adevărata lor valoare.
  • O să cer Ministerului Muncii să se lucreze un pic mai repede la grilele din Educaţie, a spus Iohannis.
674 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre greva din Educaţie: dascălii trebuie să fie plătiţi la adevărata lor valoare

Preşedintele a mai declarat că grila de salarizare din sistemul de învăţământ trebuie să fie actualizată.

„Dascălii trebuie plătiţi la adevărata lor valoare. În Legile Educaţiei, chestiunile salariale nu apar... grila de salarizare trebuie actualizată... o să cer ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede astfel încât grilele din Educaţie să satisfacă nevoile sistemului”, a spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis nu a făcut comentarii despre posibilele efecte ale grevei generale.

„Eu nu discut despre asta (n.r. despre grevă)... eu discut despre nevoile sistemului”, a precizat Klaus Iohannis.

Declaraţiile au fost făcute miercuri, în Islanda, unde preşedintele României a participat la Summitul Consiliului European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici