Iohannis despre viitorul Guvern: Este unul considerabil mai bun decât ultimele guverne

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că lista membrilor propuşi în Guvernul Ponta este "OK" şi cu siguranţă Executivul "va fi unul considerabil mai bun decât ultimele guverne", adăugând că nu a fost surprins de nicio nominalizare.

281 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre viitorul Guvern: Este unul considerabil mai bun decât ultimele guverne

Klaus Iohannis (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul condus de Victor Ponta va fi "considerabil mai bun decât ultimele guverne”.

"E OK, cu siguranţă este un Guvern sau va fi, dacă va fi acceptat, considerabil mai bun decât ultimele guverne pe care le-am avut (...), fiindcă sunt persoane şi personalităţi cunoscute. Mulţi dintre ei au mai fost miniştri şi se pare că lucrurile se pot duce spre o zonă bună”, a afirmat Iohannis.

Acesta a adăugat că nu a fost surprins de niciuna din nominalizările făcute de Victor Ponta, nici de cea a lui Andrei Marga pentru ministerul Afacerilor Externe.

"Nu mi se pare nicio problemă, bănuiesc că aceste nominalizări sunt rezultatul unor negocieri destul de complicate în USL, dar sunt convins că domnul Marga va face faţă la Externe probabil la fel de bine ca la Educaţie”, a spus primarul Sibiului.

Iohannis a spus că îi va contacta pe membrii viitorului Guvern pentru discuţii legate de administraţie publică locală şi de minorităţi.

"Cu siguranţă vom avea astfel de întâlniri, dar nu acum, chiar în primele două săptămâni. Nici nu am făcut demersuri, lumea are suficientă treabă cu instalarea Guvernului acum, după aceea putem să vorbim”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că, deşi rămâne un susţinător al alegerilor anticipate, acestea nu mai sunt un subiect de actualitate.

"Noi din capul locului am susţinut că alegerile anticipate sunt soluţia cea mai bună, dar acum devine din ce în ce mai puţin probabil să aibă loc, cum mai este foarte puţin timp până la alegerile la termen discuţia încet, încet va dispare din spaţiul public”, a spus Iohannis.

Premierul desemnat, Victor Ponta, preşedintele PSD, a declarat, joi, că va trimite la Parlament, în cursul serii, componenţa Guvernului şi programul de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici