Iohannis, despre vizita în SUA: Pentru mine nu e important să se întâmple acum, ci să fie pregătită

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, întrebat când va merge în Statele Unite ale Americii, că pentru el nu este important ca această vizită să aibă loc acum, ci să fie bine pregătită, precizând că în februarie va merge la Paris, Berlin şi la Bruxelles.

245 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre vizita în SUA: Pentru mine nu e important să se întâmple acum, ci să fie pregătită

Klaus Iohannis (Imagine: Octav ganea/Mediafax Foto)

”Cu siguranţă va avea loc o astfel de vizită, nu e aşa simplu că mergi până la Washington, aceste vizite se pregătesc cu mult timp înainte. Pentru mine nu e neapărat important să se întâmple acum, ci să fie bine pregătită. Prefer să iau în calcul că durează mai mult, decât să nu atingă toate punctele pe care ni le propunem”, a declarat şeful statului, la Realitatea TV, întrebat când va avea prima vizită externă în SUA.

Klaus Iohannis a declarat că va avea, în luna februarie, o deplasare la Paris, la Berlin şi din nou la Bruxelles. El a precizat că la Paris va avea întâlniri cu preşedintele Hollande şi cu premierul francez, iar la Berlin va discuta cu preşedintele şi cancelarul Angela Merkel, dar şi cu preşedintele Parlamentului.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că va merge, din nou, la Bruxelles, unde în perioada 12-13 februarie are loc Consiliul European.

Despre vizita în Republica Moldova, preşedintele Iohannis a precizat că nu a fost vorba despre anularea vizitei, ci, împreună cu preşedintele Timofti, au decis de comun acord să amâne această deplasare până la finalizarea negocierilor pentru formarea noului Guvern.

”Nu mi s-a părut potrivit să fac o vizită de stat în perioada negocierilor partidelor pentru formarea Guvernului. Nu am vrut nici să creez o presiune suplimentară inutilă, nici să dau semne care puteau fi citite într-o cheie greşită, astfel că am decis să amânăm, până după formarea Guvernului”, a spus Iohannis.

El a adăugat: ”Sper să nu dureze mult până se formează noul Guvern de la Chişinău. Abia aştept să fac prima vizită de stat în calitatea mea de preşedinte, în Republica Moldova”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici