Iohannis, discuţie cu Stoltenberg despre noile elemente de dronă rusească descoperite în România

  • Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după ce în Tulcea au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.
  • „A avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”, afirmă şeful statului.
703 afișări
Imaginea articolului Iohannis, discuţie cu Stoltenberg despre noile elemente de dronă rusească descoperite în România

„În timpul convorbirii telefonice telefonice pe care am avut-o astăzi (sâmbătă -n.r.) cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, am discutat despre identificarea, de către autorităţile român, pe teritoriul nostru a unor elemente noi de drone, similare celor aparţinând dronelor utilizate de armata rusă”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

„Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România. Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internaţional, fiind crime de război. Identificarea astăzi de către autorităţile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă. Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile ruseşti la porturile ucrainene de la Dunăre”, declară Klaus Iohannis.

Şeful statului precizează că, în acest context, am avut astăzi o convorbire telefonică cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

„L-am informat cu privire la noile evoluţii, iar acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România şi a reasigurat că Alianţa Nord-Atlantică şi Aliaţii sunt pe deplin alături de România, aşa cum a fost dovedit, de exemplu, şi de recenta decizie a SUA de a spori prezenţa sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliţie Aeriană din ţara noastră. Aşa cum am mai spus, în cadrul NATO, România este foarte bine apărată şi beneficiază de cele mai puternice garanţii de securitate din întreaga noastră istorie”, încheie Iohannis.

În zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunţă MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici