Iohannis, după închiderea mecanismului de verificare: Este o zi foarte bună pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că închiderea mecanismului de cooperare şi verificare reprezintă o zi foarte bună şi o reuşită pentru România.

344 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după închiderea mecanismului de verificare: Este o zi foarte bună pentru România

Iohannis, după închiderea mecanismului de verificare: Este o zi foarte bună pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis participă vineri, la sediul Ministerului Justiţiei, la o întâlnire convocată de ministrul Alina Gorghiu cu şefii instituţiilor din sistemul judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie, Parchetul General, DNA şi DIICOT.

„Este o zi foarte bună pentru România azi. Este oficial, este scris mecanismul de cooperare şi de verificare s-a finalizat”, a declarat preşedintele Iohannis.

Şeful statului consideră că renunţarea la mecanism reprezintă o mare reuşită a României.

„Este o mare reuşită a României, a durat mult, s-a lucrat mult, în final s-a reuşit”, a precizat Klaus Iohannis.

Comisia Europeană a închis vineri, în mod oficial, mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV) pentru Bulgaria şi România. Mecanismul a fost introdus în 2007, la aderarea Bulgariei şi a României la Uniunea Europeană, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze realizarea de progrese în domeniul reformei sistemului de justiţie şi în cel al măsurilor anticorupţie, precum şi în ceea ce priveşte criminalitatea organizată, în cazul Bulgariei. Vineri, Comisia a abrogat cele două decizii prin care a fost instituit mecanismul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici