Iohannis îndemnă la vot cu două săptămâni înaintea alegerilor locale şi critică PSD-ul că vrea să detoneze finanţele publice ale României

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a îndemnat miercuri la vot la alegerile locale din 2020 „pentru candidaţii care pot aduce o schimbare în bine” şi a făcut un apel la candidaţi să renunţe la practicile „învechite, toxice” de a se încerca acoperirea unor administraţii locale dezastruoase.

677 afișări
Imaginea articolului Iohannis îndemnă la vot cu două săptămâni înaintea alegerilor locale şi critică PSD-ul că vrea să detoneze finanţele publice ale României

„Mergeţi la vot şi puneţi ştampila pe candidaţii care pot aduce o schimbare în bine. Aceste alegeri sunt esenţiale, rezultatele vor avea efect în vieţile voastre cotidiene”, a cerut Iohannis într-o nouă conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a făcut un apel şi la candidaţi să renunţe la atacuri sterile şi practici învechite. Şeful statului nu a făcut nominalizări însă în ultima săptămână, Nicuşor Dan a fost acuzat de Gabriela Firea că a făcut trafic de influenţă.

 

Klaus Iohannis: PSD vrea să detoneze finanţele publice ale României

 

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD-ul că vrea să detoneze finanţele publice ale României după ce în comisiile reunite de buget din Parlament s-au votat proiecte care depăşesc peste 6% din PIB.

Klaus Iohannis susţine că votul din Parlament l-a întristat şi l-a surprins.

„Astăzi, în comisiile de buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseişti, a votat cu amendamente proiectul rectificării bugetare. Dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB. Aceşti bani pur şi simplu nu există şi constatăm că PSD, pur şi simplu nu a învăţat nimic şi nici nu doreşte să facă o politică constructivă, ci vrea să detoneze finanţele publice ale României”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că a mai văzut la PSD astfel de „apucături electoraliste” în 2016, iar acum social-democraţii reiau acelaşi ciclu de promisiuni fără acoperire în speranţa de a mai prinde câteva voturi.

 

Iohannis către românii din diapora: Nu avem garanţia că vor putea fi deschise secţii în toate ţările

Preşedintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe românii din străinătate să se înscrie pentru votul prin corespondenţă pentru că autorităţile nu au garanţia că vor putea fi deschise secţii de vot în toate ţările pentru alegerile parlamentare.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că a fost unul dintre susţinătorii votului prin corespondenţă, dar că atunci când a fost introdus nu s-a pus problema unei pandemii.

„Atunci când am promovat votul prin corespondenţă ne-am gândit că ar fi bine să aibă posibilitatea românii din diasporă să voteze în condiţiile în care nu pot ajunge la secţia de votare. Nu ne-am gândit atunci la o pandemie, dar iată că procedura votului prin corespondenţă este una foarte utilă”, a spus Iohannis.

Acesta i-a îndemnat pe românii din străinătate să se înscrie pentru votul prin corespondenţă.

„Aş face un apel către diapora să se înscrie pentru votul prin corespondenţă. Nu avem nicio garanţie că se vor putea deschide secţii de votare în toate ţările unde avem români care doresc să voteze. Este foarte important să se înscrie, altfel, este posibil ca în unele ţări să nu poată vota”, a mai spus şeful statului.

LIVE TEXT Declaraţiile preşedintelui

  • Avem un număr semnificativ de decese provocate de COVID 19 la nivel national. Pandemia este înca departe de a se fi incheiat.
  • Eliminarea treptată a multor restricţii şi reluarea unor activităţi concomitent cu apropierea sezonului rece, când vor fi viroze şi gripă, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijoare şi necesită atenţie sporită. Sub nici o formă
  • Nu ne permitem că sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie, gripă şi COVID-19. Trebuie să avem în continuare o atitudine prudentă. Măsurile obişnuite, care ne feresc de COVID-19, ne pot feri şi de gripă şi viroze. Ele devin cu atât mai importante în lunile care urmează. La începtul acestei săptămâni a reînceput şcoală, majoritar cu prezenţa fizică a copiilor în clasa. Nu peste tot.
  • S-a putut ca învăţământul să se desfăşoare în bune condiţii. Fac apel la directorii unităţilor de învăţământ să se adreseze autorităţilor locale şi insectoratelor scolare judeţene, cerând resursele de care e nevoie şi clarificările necesare. De exemplu, suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pt predarea online.
  • Câteva menţiuni despre alegerile locale: pe 27 mergem la urne să îi alegem pe cei care vor conduce încă 4 ani autorităţile locale. Mergeţi la vot şi puneţi ştampila pe candidaţii care pot aduce o schimbare în bine. Aceste alegeri sunt esenţiale, rezultatele vor avea efect în vieţile voastre cotidiene. Nu îi lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru. In încheiere le transmit un mesaj candidaţilor: chiar dacă această campanie e diferită, folosiţi toate mijloacele de comunicare pentru a va prezenta proiectele românilor. Oamenii aşteaptă soluţii şi propuneri concrete, nu atacuri sterile. Practicile învechite, toxice, de a se încerca acoperirea unor administraţii locale dezastruoase cu teme inventate trebuie să rămână în trecut.
  • Arătaţi-le oamenilor ce veţi face pentru ei şi convingeţi-i să va acorde încrederea. Lupta politică e în primul rând de proiecte pentru comunităţi. Este ce aşteaptă românii şi îi încurajez pe toţi candidatii să răspundă acestor dorinţe legitime ale cetăţenilor. 

 

Conferinţă de presă susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis

Conferinţă de presă susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 16 septembrie 2020

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici