BREAKING NEWS  Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu să formeze noul guvern

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a forma noul Executiv: „Cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pe dl. Marcel Ciolacu”.

455 afișări
Imaginea articolului Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu să formeze noul guvern

Iohannis îl desemnează pe Marcel Ciolacu să formeze noul guvern

„După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziţia de Prim-ministru al României pe Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliţiei şi să continue munca dedicată, serioasă, eficientă şi eficate a Coaliţiei cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp. Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului şi vă aştept pentru depunerea jurământului”, spune Klaus Iohannis.

Coaliţia de guvernare a decis acum un an şi jumătate, la constituire, afirmă şeful statului, să funcţioneze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare.

„Acest model până acum a funcţionat foarte bine şi sunt încredinţat că va funcţiona şi în continuare. Am avut în prima parte ca Prim-ministru pe Nicolae Ciucă, care a condus un guvern format din miniştri desemnaţi de partidele care sunt în coaliţie, care au fost în coaliţie. România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize şi datorită felului în care Coaliţia, Guvernul condus de Nicolae Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflaţie, avem creştere economică şi toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine”, adaugă preşedintele Iohannis.

În opinia lui, „rotaţia premierilor arată un nou nivel de implicare şi seriozitate la nivelul coaliţiei de guvernare”.

„Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci şi au fost rezolvate”, încheie Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici