Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Preşedintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca şi a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina.

310 afișări
Imaginea articolului Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean

Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean.

„În cadrul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis a adresat înaltului oficial de la Chişinău felicitări pentru alegerea în noua funcţie şi a evocat dialogul aprofundat şi constant, purtat la nivel politic, necesar pentru luarea deciziilor care să ducă la avansarea agendei bilaterale, precum şi a parcursului european al Republicii Moldova. Preşedintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca şi a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj care a fost transmis şi cu prilejul întrevederii recente avute cu Preşedintele Maia Sandu, la 23 februarie 2023. Discuţia cu Prim-ministrul Republicii Moldova a prilejuit evaluarea stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi şi interconectivitate, sănătate, educaţie şi societate informaţională. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, în context, necesitatea creării condiţiilor necesare pentru atragerea investiţiilor româneşti şi ameliorarea mediului de afaceri”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, preşedintele României a evidenţiat „asistenţa multidimensională pe care ţara noastră o acordă Republicii Moldova”, inclusiv pentru gestionarea situaţiilor de criză cu care aceasta se confruntă, şi au fost discutate modalităţi concrete de prioritizare şi diversificare a acestei asistenţe.

„Prim-ministrul Dorin Recean a adresat mulţumiri pentru sprijinul consistent şi prompt oferit de România de fiecare dată când Republica Moldova s-a aflat în dificultate. De asemenea, a exprimat recunoştinţa autorităţilor de la Chişinău pentru asistenţa bugetară directă, precum şi pentru susţinerea constantă în parcursul european al Republicii Moldova. Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici