Iohannis, laude pentru UDMR: un partid care direcţia politică a ţării

UDMR a demonstrat că este un partid responsabil, care a influenţat nu doar comunitatea minorităţii pe care o reprezintă, ci chiar direcţia politică a ţării, a transmis, vineri, preşedintele Klaus Iohannis în mesajul său adresat UDMR, în cadrul Congresului.

168 afișări
Imaginea articolului Iohannis, laude pentru UDMR: un partid care direcţia politică a ţării

Iohannis, laude pentru UDMR: un partid care direcţia politică a ţării

Klaus Iohannis a spus că este o zi importantă nu numai pentru Uniunea Democrată Maghiară din România, ci pentru întreaga comunitate maghiară din ţara, deoarece, în cadrul Congresului vor fi aleşi liderii care vor ghida şi conduce formaţiunea în următorii patru ani.

„Traversăm cu toţii vremuri complicate, care necesită multă seriozitate în special de la oamenii politici. Este, poate mai mult ca oricând, nevoie de politicieni integri, cu viziune, capabili să facă faţă încercărilor timpurilor actuale. Provocările la care trebuie să răspundem devin din ce în ce mai complexe, iar clasa politică trebuie să găsească soluţiile potrivite, astfel încât cetăţenii să resimtă cât mai puţin consecinţele crizelor cu care ne confruntăm. UDMR a demonstrat că este un partid responsabil, care a influenţat de-a lungul timpului nu doar comunitatea minorităţii pe care o reprezintă, ci chiar direcţia politică a ţării, fiind în mod constant prezent în Parlamentul României şi, în numeroase ocazii, parte a coaliţiilor de guvernare. Faptul că în prezent UDMR deţine portofolii ministeriale dovedeşte că este o formaţiune matură, ai cărei membri îşi asumă răspunderea de a fi parte a guvernării chiar şi în perioade dificile”, a spus preşedintele României.

El le-a spus reprezentanţilor Uniunnii că întreaga comunitate maghiară din România are mari aşteptări de la UDMR şi îşi doreşte ca reprezentanţii săi din instituţiile centrale şi locale să le protejeze interesele şi să asigure o bună implicare şi participare a membrilor acesteia în procesele decizionale.

„România se află acum într-un amplu proces de modernizare, din care UDMR trebuie să continue să fie parte activă. Avem în prezent la dispoziţie instrumente de finanţare care oferă României o oportunitate imensă de dezvoltare şi de a acorda tuturor românilor şansa la o viaţă mai bună, indiferent în ce zonă a ţării trăiesc. În acest sens, implicarea dumneavoastră pentru atingerea acestor obiective este esenţială, inclusiv din perspectiva promovării unei corecte reprezentări. Vedem că în această perioadă pericolele populismului şi extremismului împânzesc Europa. Apărarea democraţiei şi a valorilor euroatlantice este o datorie care revine, fără echivoc, fiecărei forţe politice. UDMR trebuie să conştientizeze rolul major pe care îl are în susţinerea şi menţinerea ţării noastre pe drumul său pro-european. Asigurarea stabilităţii şi a prosperităţii depinde de modul în care vom şti să ne opunem tendinţelor revizioniste, extremiste şi să descurajăm toate acţiunile menite să întreţină conflicte artificiale”, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis i-a încurajat pe cei din UDMR să fie în continuare „reprezentanţii responsabili de care minoritatea maghiară din România are nevoie şi pe care se poate baza pentru a-i fi ascultate opiniile şi nevoile” şi să continue să colaboreze cu celelalte partide pentru a oferi tuturor cetăţenilor un viitor mai bun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
udrm,
iohannis,
partid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici