Iohannis: Legea privind votul în diaspora bate pasul pe loc, voi discuta din nou cu partidele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Milano, în faţa comunităţii românilor din nordul Italiei, că legea privind votul din diaspora bate pasul pe loc şi nu este mulţumit de modul în care e gestionată, astfel că va discuta din nou cu partidele, pentru a mişca acest proiect.

132 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Legea privind votul în diaspora bate pasul pe loc, voi discuta din nou cu partidele

Iohannis: Legea privind votul în diaspora bate pasul pe loc, voi discuta din nou cu partidele (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

”Vreau să mă refer aici şi la o lege pe care toate partidele au promis că o vor adopta: cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenţă. Şi este momentul s-o spun direct: sunt nemulţumit de modul în care este gestionat acest proiect. În cazul celorlalte legi care privesc partidele politice, finanţarea lor sau alegerile s-au făcut progrese care trebuie recunoscute. În acest caz, din păcate, se bate pasul pe loc”, a spus şeful statului, în faţa celor aproximativ 250 de români care trăiesc şi muncesc în Italia.

Şeful statului a ţinut să le mai transmită reprezentanţilor din diaspora italiană că ”va discuta cu partidele politice din nou şi o va face de atâtea ori de câte va fi nevoie pentru a mişca acest proiect important şi cei in diaspora dar şi pentru el.

Klaus Iohannis a mai arătat că ”unul dintre lucrurile importante pentru el, ca Preşedinte este să apere lucrurile care ne definesc ca stat şi ca naţiune”.

”Pentru unii dintre români acestea sunt resursele naturale, pădurile, de exemplu, pentru alţii instituţiile de educaţie şi cultură, pentru alţii patrimoniul, pentru alţii domeniile noastre de excelenţă. Şi la fel de important pentru mine este să promovez valorile naţionale, simbolurile noastre şi oamenii care le reprezintă, oriunde s-ar afla ei. Sunt aici, în Italia, români care au devenit lideri în comunităţile lor, care sunt preţuiţi şi recunoscuţi pentru contribuţia în diferite domenii. Fiecare dintre voi, cei care munciţi sau studiaţi aici cu trudă şi onestitate, ne reprezentaţi şi faceţi cinste României”, a spus preşedintele României.

El a mulţumit românilor şi le-a transmis că el, personal, contează pe ei să ducă la bun sfârşit ceea ce şi-au propus pentru România.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai participat, joi, la Expoziţia Universală Milano 2015, unde a vizitat pavilioanele României, Sfântului Scaun şi Italiei, iar vineri va face o vizită oficială la Sfântul Scaun, urmând să aibă convorbiri tête-à-tête cu Papa Francisc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici