Iohannis merge joi la Bruxelles, pentru a participa la Consiliul European şi la Summit-ul PPE

Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, joi şi vineri, la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European de Primăvară şi la summit-ul PPE, şeful statului urmând să susţină o declaraţie de presă, joi dimineaţă, înainte de plecare, la Aeroportul "Henri Coandă".

257 afișări
Imaginea articolului Iohannis merge joi la Bruxelles, pentru a participa la Consiliul European şi la Summit-ul PPE

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit anunţului de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, şeful statului urmează să susţină o declaraţie de presă, joi, în jurul orei 9.45, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", înainte de plecarea spre Bruxelles.

Potrivit programului, şeful statului urmează să participe, joi, de la ora 14.15 (ora României), la Academia Regală a Belgiei, la Summit-ul Partidului Popular European, iar de la ora 17.00 (ora României), la sediul Consiliului European, la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European.

La ora 17.45 urmează să înceapă prima sesiune de lucru a Consiliului European, iar de la ora 20.00 este prevăzut dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Vineri, preşedintele Iohannis va participa, de la ora 11.00 (ora României), la a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

Preşedintele urmează să susţină apoi o declaraţie de presă, în jurul orei 13.45 (ora României).

Pe agenda Consiliului European de Primăvară figurează discuţii privind Uniunea Energetică, cu accent pe întărirea securităţii energetice, aprofundarea Pieţei Interne a energiei şi continuarea eforturilor în privinţa energiilor regenerabile şi a eficienţei energetice.

Şefii de stat şi de guvern vor aborda situaţia economică şi Semestrul European 2015 şi vor face recomandări statelor membre în vederea pregătirii reformelor naţionale şi programelor de convergenţă.

Totodată, pe agendă se află şi stadiul negocierilor privind Parteneriatul transatlantic pentru comerţ şi investiţii (TTIP), dar şi pregătirea summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, din perioada 21-22 mai.

În ceea ce priveşte relaţiile externe, pe agenda Consiliului European se află relaţiile cu Rusia, situaţia din Ucraina, în special implementarea Acordului de la Minsk, şi situaţia dificilă din Libia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici