Iohannis nu crede că un eventual Guvern PDL va tăia fondurile alocate municipiului Sibiu

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu se aşteaptă la "tăierea fondurilor" pentru Sibiu în eventualitatea unui Guvern PDL, pentru că cineva cu "un minimum de raţiune politică" nu ar face aşa ceva.

14 afișări
Imaginea articolului Iohannis nu crede că un eventual Guvern PDL va tăia fondurile alocate municipiului Sibiu

Iohannis nu crede că un eventual Guvern PDL va tăia fondurile alocate municipiului Sibiu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă se aşteaptă la tăierea fondurilor pentru Sibiu, în eventualitatea unui Guvern PDL, Iohannis a spus că nu crede că cineva "cu un minimum de raţiune politică ar face astfel de paşi".

"Este greu să se taie fonduri pentru că ele nici nu au fost. Sigur, alocaţia pentru judeţul Sibiu poate fi redusă la zero şi lăsam toată asistenţa socială deoparte. Dar nu cred că cineva cu un minim de raţiune politică ar face astfel de paşi", a spus Iohannis.

În plus, Iohannis a afirmat că "repercusiuni asupra Sibiului" şi a bugetului acestuia au fost pe tot parcursul anului, astfel că nu se aşteaptă ca situaţia să fie mai grea de acum înainte, în eventualitatea unui Guvern PDL.

"Tot anul 2009 a fost an de repercusiuni. Dacă facem o comparaţie între banii care s-au alocat anumitor primării conduse vajnic de unii apropiaţi ai unor guvernanţi şi alocaţii către alte primării este evident ce s-a întâmplat", a spus Iohannis.

Acesta a apreciat că un primar independent, dacă doreşte să rămână aşa, trebuie să îşi gândească bugetul propriu fără a ţine cont de "alocaţiile ocazionale" oferite de Guvern.

"Un primar dacă doreşte să fie independent este bine să-şi facă şi buget de independent şi eu aşa am făcut. Bugetul Sibiului nu este în niciun fel de pericol. Noi am construit întreaga politică bugetară până când returnăm toţi banii împrumutaţi pe veniturile proprii şi nu pe veniturile ocazionale, generate de campanie sau post-campanie. În niciun moment eu nu am construit bugetul Sibiului pe astfel de venituri ocazionale de la Guvern", a adăugat Klaus Iohannis.

Acesta a anunţat că are deja făcută o schiţă de buget pentru anul 2010, pe baza celui din 2009 şi a previziunilor şi a spus că o va face publică în momentul în care va fi definitivată, urmând ca bugetul să fie efectiv aprobat în Consiliul Local după aprobarea bugetului pe 2010 la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici