Iohannis participă joi la reuniunea Consiliului European. Se va discuta despre criza din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, convocată în contextul îngrijorărilor legate de evoluţiile recente de securitate de la graniţele Ucrainei.

145 afișări
Imaginea articolului Iohannis participă joi la reuniunea Consiliului European. Se va discuta despre criza din Ucraina

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, reuniunea a fost convocată de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul îngrijorărilor legate de evoluţiile recente de securitate de la graniţele Ucrainei şi din regiunea Mării Negre.

Liderii europeni vor analiza implicaţiile majore în urma deciziei Federaţiei Ruse de recunoaştere a auto-proclamatei „independenţe” a regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk şi a adoptării Decretului prezidenţial de dislocare a trupelor armatei ruse în sprijinul separatiştilor din estul Ucrainei.

Liderii europeni urmează să abordeze ultimele evoluţii, modul de protejare a ordinii internaţionale bazate pe norme şi reguli, modalitatea de gestionare a relaţiei cu Federaţia Rusă şi responsabilizarea pentru acţiunile sale”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, se va discuta şi despre modalităţile concrete de sprijin pentru Ucraina şi pentru populaţia ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici