Iohannis: "Plimbarea" de la Cotroceni, un protest neautorizat. Jandarmeria trebuia să fie acolo

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a precizat, luni, că "plimbarea" organizată de Antena 3 în jurul Palatului Cotroceni a reprezetat un protest neautorizat, el arătând că Jandarmeria trebuia să fie prezentă şi să impună ordinea publică pentru a nu exista persoane bruscate.

977 afișări
Imaginea articolului Iohannis: "Plimbarea" de la Cotroceni, un protest neautorizat. Jandarmeria trebuia să fie acolo

Iohannis: "Plimbarea" de la Cotroceni, un protest neautorizat. Jandarmeria trebuia să fie acolo (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat, luni, la Realitatea Tv, cum comentează condamnarea lui Dan Voiculescu,pe de o parte, şi protestul Antenei 3 la Cotroceni, pe de altă parte, el menţionând: "Noi, liberalii, am spus de mult că nu comentăm deciziile instanţelor sau proceduri judiciare".

"Plimbarea în jurul Palatului Cotroceni e o chestiune puţin diferită. Acolo a fost un protest neautorizat, ceea ce poate fi discuta dacă e bine sau rău, dacă oamenii au simţit că trebuie să-şi arate adeziunea sau protestul. Poate fi discutat", a adăugta Iohannis.

El a arătat că nu e bine să se întâmple, însă, ceea ce s-a întâmplat duminică, şi anume că jurnaliştii au fost bruscaţi şi îmbrânciţi.

"Aici cred că autorităţile au greşit. Indiferent dacă o manifestare e autorizată sau nu, Jandarmeria e obligată să ia măsuri să fie ordine, să nu fie oameni bruscaţi împinşi, jigniţi. Acest lucru nu saa întâmplat. Aici cred că s-a greşit", a spus Iohannis.

El a menţionat că Jandarmeria trebuia să fie prezentă la acest protest, având în vedere faptul că acesta a fost anunţat prin intermediul Antena 3.

"Jandarmenia trebuia să fie acolo, pentru că nu a fost greu de aflat că se întâmplă, a fost convocare prin televizor, toată lumea a ştiut ceva fi, trebuia să fie Jandarmeria acolo, să impună ordinea publică", a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici