Iohannis: Retragerea lui Antonescu din cursa pentru prezidenţiale, gest unic, al unui mare om politic

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, că retragerea lui Crin Antonescu din cursa pentru prezidenţiale reprezintă un gest unic în ultimii 24 de ani, al unui mare om politic, el arătând că Antonescu a renunţat la candidatură pentru a întări PNL.

1010 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Retragerea lui Antonescu din cursa pentru prezidenţiale, gest unic, al unui mare om politic

Klaus Iohannis (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Astăzi am văzut un gest al unui mare om politic: Crin Antonescu. Am asistat la un gest unic, în ultimii 24 de ani, făcut de un om politic cu o poziţie foarte puternică, foarte bine plasat, care a renunţat la toate acestea pentru a întări partidul", a precizat Iohannis, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Iohannis a precizat că prin decizia luată, Crin Antonescu a dovedit că pune interesul partidului şi al României înaintea propriului interes şi a propriei cariere politice.

"Consider că, prin gestul făcut astăzi, Crin Antonescu rămâne cel mai valoros om al Partidului Naţional Liberal şi sper şi îmi doresc ca împreună să reuşim să întărim PNL şi să atingem împreună obiectivele politice pe care şi le propune Partidul Naţional Liberal", a mai spus Iohannis.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.

"Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru poetoni şi nu pentru baroni", a spus Antonescu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici