Iohannis: România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE / România a avut dreptul la 44 de miliarde de euro

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după reuniunea Consiliului European, că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE: „Ne luptăm să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar”.

3252 afișări

Iohannis a spus că s-au discutat două teme importante: bugetul multianual pentru perioada 2020 - 2027 şi fondul de revenire / recuperare economică.

„Avem câteva veşti foarte bune, în sensul că ne-am înţeles să discutăm în continuare bugetul multianual şi fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, încă este nevoie de destul de multe discuţii pentru a pune toate lucrurile la punct, încă nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare şi, de asemenea, trebuie să mai discutăm condiţiile în care se pot acorda aceste sume”, a afirmat Iohannis.

Conform preşedintelui, în actualul exerciţiu bugetar România a avut dreptul la 44 miliarde de euro şi se va lupta să obţină o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar, precum şi condiţii de implementare favorabile pentru România: „asta înseamnă bani pentru dezvoltarea economică, pentru mediul de sănătate, autostrăzi, căi ferate, apă şi canalizare, pentru educaţie, energie regenerabilă şi multe alte lucruri”.

„România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE. Aceasta este ambiţia noastră”, a spus Iohannis, adăugând că cel mai probabil la jumătatea lunii iulie va avea loc o altă întâlnire în format fizic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici