Iohannis: Românii din străinătate să ştie că la Administraţia Prezidenţială e un Departament pentru diaspora

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, joi noapte, pe Facebook, după întâlnirea de la Ambasada României de la Berlin, cu românii din afara ţării, că toţi cei care au venit să îl vadă trebuie să ştie că în cadrul Administraţiei Prezidenţiale există de acum încolo un Departament dedicat diasporei.

317 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Românii din străinătate să ştie că la Administraţia Prezidenţială e un Departament pentru diaspora

Iohannis: Românii din străinătate să ştie că la Adm. Prezidenţială e un Departament pentru diaspora (Imagine: Mediafax Foto)

Postarea de pe pagina de socializare a preşedintelui Klaus Iohannis a venit la scurt timp după ce şeful statului a avut, în cadrul vizitei oficiale în Republica Germania, o întâlnire cu românii din această zonă a Europei.

Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj, prin intermediul Facebook: ”Românii care au venit la ambasada României din Berlin în această seară trebuie să ştie că, în cadrul administraţiei prezidenţiale, există de acum încolo un departament dedicat diasporei”, a scris preşedintele, adăugând că îşi doreşte o politică externă apropiată de cetăţenii români, oriunde s-ar afla aceştia.

”Vreau ca românii, oriunde trăiesc, să fie mândri de modul în care sunt reprezentaţi în străinătate, iar întărirea relaţiilor cu celelalte state să aibă consecinţe pozitive asupra vieţii lor de fiecare zi. Cum spuneam şi în această dimineaţă, într-un interviu la ARD, radioul public german, România e mult mai bună decât imaginea pe care o are în lume. Noi, oamenii politici, trebuie să muncim mai mult împreună cu cetăţenii care ne-au votat pentru ca imaginea să fie pe măsura ţării pe care ne-o dorim”, a mai scris Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au petrecut, joi seara, la Berlin, mai bine de o oră printre cei aproximativ 300 de români veniţi din toate colţurile Germaniei pentru a se întâlni cu şeful statului, Iohannis transmiţându-le că vrea să schimbe modul de a se face politică, în ţară.

Klaus Iohannis şi-a încheiat, joi seara, vizita din Germania printr-o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din această ţară.

Peste 300 de români din Berlin dar şi din alte oraşe germane, de la copii mici la persoane de peste 70 de ani, au venit la întâlnirea cu şeful statului organizată la sediul Ambasadei României.

Administraţia Prezidenţială a publicat pe site noua structură a Departamentelor conduse de consilierii prezidenţiali, 15 la număr, o noutate constituind-o, faţă de structura veche, Departamentul pentru Problemele Diasporei, un departament nou înfiinţat în mandatul lui Klaus Iohannis.

Cele 15 departamente sunt: Cancelaria Preşedintelui, condusă de Dan MIhalache, Departamentul Securităţii Naţionale, condus de George Scutaru, Departamentul de Politică Externă, condus de Lazăr Comănescu, Departamentul de Comunicare Publică, condus de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran, Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, condus de Andrei Muraru, Departamentul Afaceri Europene, condus de Leonard Orban, Departamentul Politici Economice şi Sociale, condus de Cosmin Ștefan Marinescu, Departamentul Reformă Instituţională şi Constituţională, condus de Elena Simina Tănăsescu.

Departamentul Politică Internă este condus de consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan, Departamentul Legislativ, de Mihaela Ciochină iar Departamentul Cultură, Culte şi Centenar este condus de consilierul prezidenţial Sergiu Nistor.

Structura organizatorică a Administraţiei Prezidenţiale mai cuprinde Departamentul de Sănătate Publică, Departamentul pentru Problemele Diasporei, care reprezintă o noutate, şi Departamentul Managementul Resurselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici