Iohannis spune că România a achiziţionat armament ultramodern şi îşi pregăteşte mai bine militarii

Alocarea a 2,5% din PIB Armatei a permis României să abordeze noi achiziţii de mare amploare, armament ultramodern de ultimă generaţie, afirmă Klaus Iohannis. El pune accent şi pe pregătirea militarilor români.

1162 afișări
Imaginea articolului Iohannis spune că România a achiziţionat armament ultramodern şi îşi pregăteşte mai bine militarii

Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

„Suntem în faza în care dotarea Armatei noastre trece în cu totul şi cu totul nou nivel. Încă din 2015 am decis să alocăm 2% din PIB pentru Apărare, din care o mare parte pentru dotare, iar începând din acest an alocăm 2,5%. Acest lucru ne-a permis să abordăm noi achiziţii de mare amploare, de mare importanţă, armament ultramodern de ultimă generaţie. Dar, să nu uităm, în acelaşi timp, aceste alocări a permis o pregătire superioară a personalului militar, pregătire care se desfăşoară continuu. De exemplu, aici în baza Cincu, împreună cu aliaţii”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că dotările „au schimbat complet faţa Armatei României”.

„Însă, suntem hotărâţi să continuăm cu aceste programe de înzestrare. (...) Important e să ştim că banii sunt foarte bine folosiţi pentrui dotare şi pentru pregătirea militarilor”, încheie Iohannis.

Şeful statului a vizitat, marţi, entrul de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, împreună cu premierul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici