Iohannis: Sunt onorat de propunerea de a conduce Guvernul după al doilea tur al alegerilor

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se declară "onorat" să conducă Guvernul după al doilea tur de scrutin şi salută colaborarea PSD-PNL, menţionând că, deşi nu se află în ţară, este în contact cu liderii politici de la Bucureşti "pentru a parafa toate detaliile".

17 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Sunt onorat de propunerea de a conduce Guvernul după al doilea tur al alegerilor

Iohannis: Sunt onorat de propunerea de a conduce Guvernul după al doilea tur al alegerilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis, care este plecat, de duminică, la Paris, a transmis, miercuri, o declaraţie de presă prin intermediul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

"Sunt onorat de propunerea de a conduce un Guvern după turul doi al alegerilor prezidenţiale, propunere exprimată de Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator, Partidul Naţional Liberal şi care are sprijinul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România şi al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale", se arată în declaraţia de presă.

În plus, Iohannis spune că înţelegerea dintre PSD şi PNL i se pare "un semnal pozitiv în contextul politic din România".

"Salut intenţia de colaborare între Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat care a fost parafată astăzi (miercuri - n.r.). Aşa cum am declarat şi înaintea alegerilor prezidenţiale, consider că această înţelegere politică este un semnal pozitiv în mediul politic din România, pentru faptul că partide cu doctrine diferite şi concurente în primul tur al alegerilor au ales să colaboreze pentru a găsi posibile soluţii la problemele cu care se confruntă la ora actuală România", se mai arată în declaraţia de presă.

Iohannis mai spune că, deşi nu este în ţară, în aceste zile a fost în permanent contact cu liderii politici de la Bucureşti şi va rămâne în continuare în legătură cu aceştia, pentru a parafa toate detaliile.

Primarul Sibiului este într-o delegaţie la Paris, unde discută despre posibilitatea finanţării unor proiecte culturale. Iohannis a plecat din ţară duminică, imediat după ce şi-a exprimat votul pentru preşedinte şi a anunţat că referendumul i s-a părut "inutil" şi nu a votat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în cazul în care Klaus Iohannis va discuta cu toate partidele, atunci se poate avea în vedere orice soluţie, "dar în niciun caz soluţia Grivco".

"Dacă domnul Iohannis va înţelege să discute cu toate partidele, putem avea în vedere orice soluţie, dar în niciun caz soluţia Grivco. O exclud", a spus Băsescu.

Preşedinţii PSD şi PNL, Mircea Geoană şi, respectiv, Crin Antonescu, au semnat, miercuri, acordul de colaborare între cele două partide, prin care liberalii îl vor susţine pe liderul PSD în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi formarea unui guvern condus de Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici