Ion Cristoiu, despre cazul Baranga: Operaţiunea Parchetului este comandată de un serviciu secret

  • Ion Cristoiu: Toată lumea se ocupă de semnificaţiile scandalului şi scandalul e uriaş. Un om într-o asemenea funcţie avea toate diplomele falsificate, însă nimeni nu se întreabă de ce a intervenit în forţă, abia acum
  • Ion Cristoiu: Întrebare este dacă această operaţiune este a unui serviciu secret advers, ceea ce nu cred pentru că şi între ei e o anumită loialitate, sau a serviciului secret care l-a impus, de fapt, în ochii lui Ludovic Orban.
  • Ion Cristoiu: A avut loc o operaţiune cu dublă semnificaţie: de scoatere din joc şi de pedepsire. Această operaţiune se vrea şi un semnal de către toţi cei din sistem dacă nu îndeplinesc ordinele
8285 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre cazul Baranga: Operaţiunea Parchetului este comandată de un serviciu secret

Ion Cristoiu, despre cazul Baranga: Operaţiunea Parchetului este comandată de un serviciu secret

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scandalul care a culminat cu arestarea la domiciliu a fostul şef al Oficiului de Prevenire şi  Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, este o operaţiune de scoatere din joc şi pedepsire a acestuia, dar şi un semnal pentru cei care nu îndeplinesc ordinele.

“Toată lumea se ocupă de semnificaţiile scandalului şi scandalul e uriaş. Un om într-o asemenea funcţie avea toate diplomele falsificate, însă nimeni nu se întreabă de ce a intervenit în forţă, abia acum, Parchetul. De regulă, dacă s-ar fi descoperit pe parcurs sau în ultimele zile, domnul respectiv demisiona şi nimeni nu ştia că el a demisionat pentru că a falsificat nişte acte. Operaţiunea Parchetului, după părerea mea, este comandată de un serviciu secret. El a fost pus sigur de un serviciu secret. Întrebare este dacă această operaţiune este a unui serviciu secret advers, ceea ce nu cred pentru că şi între ei e o anumită loialitate, sau a serviciului secret care l-a impus, de fapt, în ochii lui Ludovic Orban. După părerea mea, el nu a ascultat acum de o comandă, fie că a început să o ia razna, să se creadă mare şi tare, fie comanda respectivă era chiar ticăloasă chiar pentru el, şi atunci a avut loc o operaţiune cu dublă semnificaţie: de scoatere din joc şi de pedepsire. Această operaţiune se vrea şi un semnal de către toţi cei din sistem că, dacă nu îndeplineşti ordinele pentru care ai fost pus, rişti nu numai să fii dat afară, dar să fii şi reţinut şi chiar arestat la domiciliu”, a explicat publicistul.

Laurenţiu Baranga a fost audiat sâmbătă la Parchetul General şi reţinut de procurori pentru înşelăciune, fiind suspectat că şi-a falsificat actele de studii. Procurorii au propus ca Baranga să fie arestat preventiv, dar instanţa a decis arestul la domiciliu.Decizia nu este definitivă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici