Ion Cristoiu, despre demisia Gabrielei Firea: Este o operaţiune care arată că o să ne vâre pe gât un preşedinte în 24 de ore

  • • Publicistul Ion Cristoiu afirmă că demisia Gabrielei Firea nu a fost rezultatul unei intrigi, ci al unei operaţiuni de răsturnare rapidă a imaginii unui om politic.
  • • Această strategie care va fi folosită şi la alegerile prezidenţiale de anu viitor, profilându-se deja un candidat care să cureţe România: Maia Sandu, consideră publicistul.
  • • Ion Cristoiu a mai spus că liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a comportat în cazul Gabrielei Firea ca şi Nicolae Ceauşescu, prin eliminarea celor care reprezentau pilonii de bază în partid.
3884 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre demisia Gabrielei Firea: Este o operaţiune care arată că o să ne vâre pe gât un preşedinte în 24 de ore

Ion Cristoiu, despre demisia Gabrielei Firea: Este o operaţiune care arată că o să ne vâre pe gât un preşedinte în 24 de ore

Ion Cristoiu spune că am asistat la prăbuşirea omului politic Gabriela Firea căreia nu-i mai dă nicio şansă de revenire în politică.

“Nu cred că este vorba despre demisia Gabrielei Firea, ci cred că este vorba despre prăbuşirea omului politic  Gabriela Firea. O spun ca un om care a urmărit jocurile. Nu are nicio şansă să mai revină în politică. Nu după demisie, ci după una dintre cele mai stranii operaţiuni pe care le-am văzut şi anume o răsturnare de imagine în urma căreia din creştină, pioasă, femeie de treabă, de familie, alături de bătrâni a devenit păgână. Cred că mulţi români erau convinşi că ea i-a bătut pe bătrâni aceia. Eu, dacă aş fi om politic, m-aş îngrijora’, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că aceeaşi maşinărie care s-a pus în mişcare pentru eliminarea Gabrielai Firea va fi folosită şi la alegerile prezidenţiale de anul viitor, când s-ar miza pe un candidat din afara sistemului politic actual şi căruia i se va căuta un culoar pe care să se afirme.

“Asta arată că o să ne vâre pe gât un preşedinte în 24 de ore, nu mai puţin. Pentru viitorul preşedinte sau cred că va fi viitoare preşedintă va începe o maşinărie ca acum, în aşa fel încât nu o să ai curajul să ieşi din casă fără poza ei pe piept. (...) E profilul Maia Sandu. Sunt convins că ea este. Are tot ce-i trebuie. Dacă vă uitaţi problema mare în România este preşedintele. Pentru ca cineva să vină din afara sistemului politic, adică din afara PNL şi PSD, trebuie să găseşti un culoar. Culoarul corupţiei nu mai merge (...) la Maia Sandu este Rusia, dar nu merge. După părerea mea, trebuie să vină cineva din afară, care să nu reseteze, e prea mult, să cureţe”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, are profilul viitoarei preşedinte a României.

“Dacă aţi observat, cei care au ieşit în stradă aveau lozinci făcute. Aveau o temă: toţi ştiau. Funcţionari, poliţişti, jurnalişti. Observaţi că se merge către crearea, şi se va ajunge, la imaginea unei Românii în care toţi sunt o apă şi un pământ şi trebuie să vină cineva să ne cureţe. Profilul este Maia Sandu:  femeie, curajoasă, cu principii clare, modestă. Gabi Firea avea principii clare creştineşti. Maia Sandu e luptătoare şi sub fragilitatea ei se ascunde o forţă de nestăvilit. Este Jeanne d Arc de Chişinău. Deci profilul este aşa: Emilia Şercan, fragilă, dar aţi văzut ce le-a făcut. A fost împotriva ei tot sistemul. Codruţa Kovesi, la fel. Clotilde Armand. Este genul de politician care dărâmă. Deci se va merge pe morală. Totul e putred”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu a amintit despre alegerile din ultimii ani în care corupţia era folosită ca sperietoare, dar nu pentru că era un fenomen atât de grav pe cât se spunea, ci pentru a crea fundalul necesar apariţiei eroului salvator.

“Cum s-a întâmplat cu corupţia? Era ideea că România va muri din cauza corupţiei. Gata! (...) Primul pas era crearea imaginii. Să fim serioşi, corupţie e la fel  şi acum. Nu puteai să spui că România se sufoca de corupţie. S-a exagerat ca să vină luptătorul. Pentru că altfel zici: de ce să nu-l aleg pe Geoană? Păi nu, nu, trebuie să vină cel care face curat”, a spus publicistul.

Ion Cristoiu a mai spus că liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a comportat în cazul Gabrielei Firea ca şi Nicolae Ceauşescu, prin eliminarea celor care reprezentau pilonii de bază în partid.

“Gabi Firea a intrat în vizorul lui Ciolacu prin faptul că exista. El a înlăturat, ca şi Ceauşescu, pe toţi cei care erau mai stâlp în partid. Pe Gabi Firea a fost foarte greu să o înlăture de la început pentru că, dacă mai ţineţi minte, a fost în povestea cu Dragnea. Nici ea nu a fost corectă, că a fost purtătorul lui de cuvânt. Scoaterea Gabrielei Firea nu a fost rezultatul unei intrigi. După ce a pierdut Primăria Capitalei a încercat de mai multe ori să intre în graţiile lui Ciolacu. S-a înşelat, ea a crezut că a intrat. În momentul în care a pierdut Capitala, a încercat să câştige inima dlui Ciolacu. Stătea bine în sondaje şi a venit momentul reuniunii de la mare unde el a anunţat că ea nu mai candidează la Preşedinţie, ci la Bucureşti. Era etapa cufundării. Ea era deja pe povârniş şi doar a împins-o. Eliminarea Gabrielei Firei este un eveniment politic deosebit. Unu. Gabi Firea nu era o oarecare în viaţa publică. Doi. În PSD s-a eliminat ultimul stâlp  de susţinere. Acum în jurul lui Ciolacu e un fel de CPEx în jurul lui Ceauşescu”, a conchis publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici