Ion Cristoiu, despre protestele fermierilor: Principala preocupare a lui Marcel Ciolacu a fost compromiterea mişcării, nu rezolvarea problemelor

  • Ion Cristoiu: Dl. Marcel Ciolacu era dator opiniei publice să aibă o declaraţie de presă sau o conferinţă de presă la care toată presa şi poporul român să ştie despre ce e vorba. El s-a dus la o televiziune amabilă. Este o iresponsabilitate. Nu te duci la o televiziune privată care ştii că te mângâie într-un moment de criză.
  • Ion Cristoiu: De ce în cazul de faţă nu a reacţionat? El ştia că nu are cum să rezolve. Şi atunci a ales o tactică fesenistă, iliescistă şi anume, pe de o parte de a-i lăsa să fiarbă în sucul propriu, şi pe de altă parte de a-i compromite.
  • Ion Cristoiu: Ciolacu a pariat mult pe televiziunile plătite de el. Şi a zis aşa: <îi ţin în afară, la Afumaţi, şi mişcarea există dacă se dă la televizor. Nu poate să dea la televizor că televiziunile sunt ale mele şi le plătesc şi atunci nu există protestul. Ghinionul lui a fost în ultimele 2-3 zile că a primit informaţii că e groasă.
987 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre protestele fermierilor: Principala preocupare a lui Marcel Ciolacu a fost compromiterea mişcării, nu rezolvarea problemelor

Publicistul Ion Cristoiu critică atitudinea premierului Marcel Ciolacu faţă de protestul fermierilor şi transportatorilor, spunând că reacţia lui întârziată a avut ca scop compromiterea mişcării şi nu rezolvarea problemelor acesteia.

Ion Cristoiu susţine că, într-o astfel de criză, Marcel Ciolacu nu trebuia să meargă la o televiziune de casă, care să-l mângâie pe creştet, ci trebuia să ţină o conferinţă de presă în care să explice românilor despre ce este vorba.

„Dl. Marcel Ciolacu era dator opiniei publice să aibă o declaraţie de presă sau o conferinţă de presă la care toată presa şi poporul român să ştie despre ce e vorba. El s-a dus la o televiziune amabilă. Este o iresponsabilitate. Nu te duci la o televiziune privată care ştii că te mângâie într-un moment de criză. Într-un astfel de moment, şeful statului sau premierul se adresează naţiunii. Dacă te adresezi naţiunii laşi impresia că este chiar important ce spui”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că, şi prin reacţia sa de ultim moment, premierul a încercat să păcălească opinia publică în legătură cu problemele semnalate de fermieri şi transportatori.

 “Datoria premierului şi a unui Guvern, şi a ministrului Agriculturii şi al Transportorilor este să ştie ce probleme au diferite categorii profesionale. Care e treaba lui? El este premierul României ca în fiecare moment să ştie unde sunt probleme. Asta pentru a desfiinţa această păcălire ieftină de telenovelă turcească. (...) Marcel Ciolacu este fermecător. Este gigolo de Buzău convins că te convinge să umbli cu el chiar dacă rămâi gravidă. Adică vine cu din alea ieftine, că am învăţat din această criză, nu ştiam, vai de mine. Sunt chestii ieftine (...) Protestul durează de 6 zile şi el acum în a 6-a zi spune: Extraordinar, au avut dreptate! (...) E nevoie de un alt gen de politician. Dl. Ciolacu este tipic politicianului român <vino să mă păcăleşti>”.

Ion Cristoiu a subliniat că, în comparaţie cu alte evenimente de la începutul mandatului, când premierul reacţiona pompieristic, protestul fermierilor nici nu a existat pentru Marcel Ciolacu până luni.

„Trebuie să explicăm comportamentul lui Marcel Ciolacu, aparent nefiresc,  deoarece din iunie a fost pompier. Stilul lui era că dacă lua foc o cocioabă se ducea acolo şi la miezul nopţii. De data aceasta, în cazul acestor proteste, el nici măcar nu a comentat pe Facebook. Pentru el aceste mişcări nu au existat până în seara asta când a zis că le-a rezolvat”, a spus publicistul.

Compromitere cu ajutorul televiziunilor de casă

În opinia sa, Marcel Ciolacu nu a reacţionat la protestul fermierilor şi transportatorilor deoarece a mizat pe televiziunile de casă care, fiind plătite de el, vor face ca mişcarea să devină inexistentă.

“De ce în cazul de faţă nu a reacţionat?  Pentru că toate celelalte cazuri erau uşor de rezolvat, dădeau bine. El a fost până acum pompier că dădea bine electoral (...) În cazul de faţă el ştia că nu are cum să rezolve. Şi atunci a ales o tactică fesenistă, iliescistă şi anume, pe de o parte de a-i lăsa să fiarbă în sucul propriu, cum a fost cu mişcarea din Piaţa Universităţii în anii 90, şi pe de altă parte de a-i compromite. El a spus unor apropiaţi când a fost întrebat că <lasă, aranjez eu cu televiziunile>. De aia i-a ţinut în afara Bucureştiului. Pentru că el a pariat mult pe televiziunile plătite de el. Şi a zis aşa: <îi ţin în afară, la Afumaţi, şi mişcarea există dacă se dă la televizor. Nu poate să dea la televizor că televiziunile sunt ale mele şi le plătesc şi atunci nu există protestul. Ghinionul lui a fost în ultimele 2-3 zile că a primit informaţii că e groasă. Şi de aia s-a pus el în mişcare”, a susţinut publicistul.

Cazul Angi Şerban, o diversiune a PSD

În opinia sa, cazul activistei Angi Şerban, săltată de poliţie şi percheziţionată pentru o postare pe Facebook în defavoarea forţelor de ordine, a fost o diversiune a PSD, de compromitere a protestului fermierilor.

“La domnişoara Angi Şerban a fost o diversiune, tot a PSD, din cadrul operaţiunii compromiterea mişcării. (...) e aberant ce i s-a întâmplat. S-a făcut atâta tărăboi ca să arate că aceste mişcări sunt sprijinite de #rezist. Televiziunile de casă a lui Ciolacu asta au preluat.(...)  De când a izbucnit acest protest, principala preocupare a lui Marcel Ciolacu a fost compromiterea, nu rezolvarea problemelor (...) Scopul lor a fost ca această acţiune să rămână la cheremul televiziunilor. Dacă vii în Bucureşti, lumea vede. Dacă vii la Afumaţi, nu. Depinde fundamental de televiziuni. Televiziunile tale de casă pot să dea să te înnebunească despre un fapt banal sau poate să treacă cu vederea un protest. El pe asta s-a bazat. Şi atunci de aia s-a dat ordin ca protestatarii să nu intre în Bucureşti”, a susţinut publicistul.

Revendicările fermierilor şi relaţiile cu Ucraina

Ion Cristoiu spune că unul dintre cele mai importante motive pentru care Marcel Ciolacu nu a rezolvat problemele fermierilor şi transportatorilor a fost slugărnicia faţă de ucraineni.

“El a evitat să abordeze frontal această chestiune deoarece trimite la relaţia cu premierul Ucrainei. O mare parte din revendicări pe care le-a spus Dacian Cioloş sau Marcel Boloş ţin de relaţia noastră cu Ucraina. Sunt câteva. În vamă, ai noştri sunt ţinuţi ore în şir, ucrainenii trec fluierând. Ucrainenii vin cu camioane supraîncărcate, nu sunt cânt[riţi. În portul Constanţa ai noştri sunt sacrificaţi în favoarea ucrainenilor. (...) Chiar aşa ne minte în faţă? A spus la interviul din seara asta. Daţi-i cu statistica în cap. Din 400 de camioane care intră prin est şi trebuie să ajungă în Vest, 50 nu ajung. Îşi bate joc de noi? Ce, noi nu ştim?(...) Guvernul are interesul ca aceste cereale ieftine să se vândă la negru, crezând că mai scade preţul. (...) De aia nu a abordat problema, că în slugărnicia lui, trebuie să fim cu Zelenski până la capăt”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că protestul fermierilor ar putea fi începutul căderii electorale a PSD, indiferent dacă revendicările se vor soluţiona bine sau rău.

“PNL-ul nu a existat în această criză. Este electoratul lor. Toţi cei care protestează nu sunt muncitori agricoli. Pe PSD îl afectează şi este începutul căderii (...) Acest protest, cum se va rezolva el, bine sau rău, este semnalul unei nemulţumiri populare care poate să ducă la căderea PSD-ului”, a mai spus publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici