Ion Cristoiu, despre războiul fulger din PNL: Va fi un eveniment în această vară legat de Iohannis / Rapiditatea cu care se desfăşoară evenimentele arată că şi Cîţu va ceda

22029 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre războiul fulger din PNL: Va fi un eveniment în această vară legat de Iohannis / Rapiditatea cu care se desfăşoară evenimentele arată că şi Cîţu va ceda
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că războiul fulger, declanşat în PNL pentru debarcarea lui Florin Cîţu şi fără o minimă opoziţie în partid, este legat de candidatura la alegerile prezidenţiale a premierului Nicolae Ciucă, pentru care preşedintele Iohannis vrea să securizeze postul de lider al liberalilor în  perspectiva unei posibile retrageri a şefului statului din această funcţie.
 
“Cred că va fi un eveniment în legătură cu Klaus Iohannis în vară. E clar că el vrea să securizeze funcţia, nu de premier, că acolo această funcţie depinde de coaliţie. El vrea să securizeze funcţia de preşedinte al PNL. Klaus Iohannis rămâne în istorie pentru o caracteristică: un efort uriaş de a avea subordonaţi mai slabi decât el. Şi mai e o caracteristică, apropos de scandalul cu Băsescu. Prin Traian Băsescu încearcă şi în trecut să nu-i fie nimeni concurent. Cum era înainte de a începe scandalul cu Traian Băsescu? Ce spunea lumea? Aţi văzut ce făcea Traian Băsescu? Acum îl scoate şi rămâne şi ca preşedinte... Adică a schimbat şi trecutul”, a afirmat publicistul la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, vineri seară, de la SMART TV. 
 
Ion Cristoiu subliniază că acum noutatea faţă de debarcarea lui Ludovic Orban de la şefia PNL este rapiditatea cu care se desfăşoară evenimentele în PNL, o precipitare pentru ca în această vară să aibă loc alegeri anticipate.
 
“E ceva în legătură cu asta. Ori demisionează că s-a îndrăgostit, ori e bolnav, ori va fi numit undeva. O precipitare pentru ca în vara asta să fie anticipate. Noutatea este precipitarea. Nu se poate ca într-o noapte 40 de organizaţii să ceară demisia lui Cîţu. Nici măcar la Orban nu a fost aşa. 40? Nu într-o noapte. Până şi un divorţ durează. E ceva în neregulă, nu există. Nu ai cum omeneşte... numai dacă li s-a spus lor bă, trebuie să facem acum că... Pentru că omeneşte se trezesc 2-3, o organizaţie, una o ia razna. Pare că e o nebunie. La Orban a fost un proces firesc, s-a dus o bătălie. Acum nu s-a mai dus. Într-o noapte a coborât Duhul Sfânt şi au avut o revelaţie”, a susţinut publicistul.
 
Ion Cristoiu remarcă în acest context semnalele date de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, şi tăcerea presei despre ceea ce se întâmplă în PNL.
 
“Ideologul acestei schimbări este Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi. A scris două editoriale. În primul a zis că trebuie să-l schimbăm acum deoarece e război, dar în al doilea a fost cel mai tare. A spus că numai Armata creează oameni politici. Chiar şi în aceste condiţii, normal era să vină Rareş Bogdan să ne explice. La noi, (n.r.la Aleph News) la interviu a venit şi a explicat. Acum, peste noapte, şi cu o presă care nu consideră eveniment ce se întâmplă. Parcă e un ordin să nu discute”, punctează publicistul. 
 
Ion Cristoiu nu crede că îndepărtarea lui Florin Cîţu de la conducerea PNL are legătură cu informaţiile neoficiale conform cărora Klaus Iohannis va fi numit la conducerea NATO, ci cu planul ca Nicolae Ciucă să fie candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale. 
 
“Am înţeles că planul este acesta: domnul Ciucă va fi candidat la prezidenţiale. De aici vine. Dar chiar şi aşa, până în 2024 mai e. Asta înseamnă că va fi candidat la prezidenţiale mâine, de s-a făcut aşa de repede. De candidat la prezidenţiale ştiam mai demult, dar problema este că nu 2024 şi nu 2023 pentru că o candidatură la prezidenţiale din partea dreptei, a PNL, depindea de Cîţu. Problema este că dreapta trebuia să pună candidat pe dl. Ciucă. Nu cred că pentru 2024 precipitau ăştia, că până atunci cine ştie ce o fi. Nu, se va întâmpla ceva în vara asta, pentru ca el să aibă timp să securizeze acea funcţie, pentru că se va propune pe el însuşi. Altfel, propunerea de candidat dinspre dreapta trebuia să vină de la PNL şi la PNL era Cîţu, poate voia să candideze el”, a explicat publicistul.
 
Ion Cristoiu mai spune că Florin Cîţu va ceda şi va demisiona de la conducerea PNL, iar cariera lui va depinde de cum va reuşi să-şi negocieze plecarea.
 
“Cariera lui Florin Cîţu depinde de cum îşi negociază. Poate să îşi negocieze să fie la BNR, el tot vrea. Poate se pensionează dl. Mugur Isărescu  şi atunci demisionează mâine (n.r. azi). Dacă nu are nicio soluţie, rămâne şi vom avea un circ uriaş. (...) Dacă el îi anunţă că îşi dă demisia, vin toţi şi îşi dau demisia în faţa unui organism al partidului (nr. Biroul Executiv). Are măcar acest orgoliu, domne am venit şi mi-am dat demisia în faţa colegilor. Dacă nu, nu vine nimeni la şedinţa convocată de el (n.r. azi). Rapiditatea cu care se desfăşoară evenimentele, revelaţia întregului partid arată că şi Cîţu va ceda. Trebuie să fii sinucigaş. Orban  a zis, bă mai sunt 6 luni, mai zic ceva, la congres a fost cât pe aici să câştige. Aici, vedeţi dvs, e aşa pac-pac-pac, nici nu are timp ăla să se trezească. Şi atunci el dacă mai vrea să rămână cât de cât în politică...”, a mai spus publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici