Ion Stan: Oprea şi-a respectat prerogativele de ministru

Vicepreşedintele PSD Ion Stan a declarat, luni, că BPN al PSD nu va lua nicio sancţiune împotriva ministrului Oprea, el apreciind că acesta şi-a respectat prerogativele de ministru în ceea ce priveşte numirile în funcţie a secretarilor de stat, premierul Boc fiind cel care nu trebuia să semneze HG.

59 afișări
Imaginea articolului Ion Stan: Oprea şi-a respectat prerogativele de ministru

Ion Stan: Oprea şi-a respectat prerogativele de ministru (Imagine: Mediafax Foto)

"Părerea mea strict personală este că azi (luni, n.r.), BPN nu va da nici o sancţiune. Problema ar trebui să o punem cam la modul următor: putem, potrivit statutului PSD, să-l sancţionăm pe premier? Eu zic că nu", a spus Stan.

"Gabi Oprea şi-a respectat prerogativele conferite de funcţia de ministru, a desemnat secretarii de stat, dar de respectarea procedurii de lucru a coaliţiei răspunde premierul, care nu trebuia să semneze Hotărârile de Guvern", a adăugat Ion Stan.

El a arătat că, în primul rând, BPN al PSD ar trebui să vadă în ce măsură a fost încălcată procedura prevăzută în protocolul de funcţionare a coaliţiei.

Deci vreau să vă spus că azi BPN nu va putea să se substituie nici Comitetului Executiv Naţional, care l-a desemnat candidat pentru funcţia de ministru pe Gabriel Oprea", a subliniat Ion Stan.

Întrebat dacă, în consecinţă, în loc de sancţiune ar trebui să se aştepte doar o simplă mustrare, Ion Stan a spus: "Dacă am fi cu toţii ortodoxi, (ar trebui să ne aşteptăm, n.r.) la o dojană politică, ca să nu-i spunem dojană arhierească".

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, numirea a patru secretari de stat în MAI, precum şi a lui Virgil Ardelean la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a ministerului, cu rang de secretar de stat.

Citeşte şi:

Mitrea: Numirile făcute de Oprea au deranjat anumite grupuri de interese din PSD

Geoană: Oprea a acţionat unilateral la numirea lui Ardelean, BPN va lua măsuri disciplinar

Oprea: Profesionalismul lui Virgil Ardelean nu a fost pus niciodată la îndoială

Dragnea: Boc a greşit acceptând propunerile lui Oprea

Rus: Ardelean este competent şi competitiv

Ponta: Susţin în totalitate deciziile de până acum ale colegilor PSD din Guvern

Boc a semnat decizia pentru numirea lui Ardelean la conducerea DGIPI

Virgil Ardelean revine la şefia serviciului secret al MAI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici