Ion Vărgău este noul secretar general al Senatului

Plenul Senatului a ales, luni, prin vot, un nou secretar general al acestei Camere, Ion Vărgău, în locul lui Dan Mihalache, care şi-a anunţat demisia din această funcţie.

1020 afișări
Imaginea articolului Ion Vărgău este noul secretar general al Senatului

Ion Vărgău este noul secretar general al Senatului (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Ion Vărgău, care a fost anterior secretar general adjunct al Senatului, a întrunit 130 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere.

Vărgău a mai deţinut funcţiile de prefect al judeţului Tulcea, între 2001 şi 2004, senator PSD în legislatura 2004 - 2008, comisar în cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Tulcea (decembrie 2008 – martie 2009), subprefect de Tulcea (martie 2009 - noiembrie 2009) şi director general al Direcţiei Generale de Administrare Patrimoniu, la nivelul Senatului României (noiembrie 2009 - ianuarie 2011).

Propunerea făcută pentru această funcţie de către Biroul Permanent a fost susţinută prin vot, potrivit anunţului făcut de liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, şi cel al senatorilor PNL, Puiu Haşotti, şi de către senatorii democrat-liberali şi de cei liberali.

Potrivit votului plenului, pe locul de secretar general adjunct rămas vacant a fost numit Horia Ioan Marinescu, acesta întrunind 121 de voturi "pentru", patru voturi "împotrivă" şi şapte abţineri.

Ambele numiri au fost decise prin vot electronic secret.

Înainte de votul dat pentru numirea lui Horia Ioan Marinescu ca secretar general adjunct, senatorul PDL Traian Igaş a menţionat că propunerea acestuia de către grupul PC, aşa cum se anunţase anterior, nu este valabilă pentru că "nu există grup PC în momentul de faţă".

"Regulamentul nu se negociază aici, Regulamentul se respectă şi, dacă aşa scrie la Regulament, aşa facem", a subliniat acesta.

Liderul senatorilor conservatori, Dumitru Pelican, i-a replicat lui Igaş că la constituirea grupului PC din Senat au fost "opt senatori aleşi", iar acum grupul are şapte membri.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat că el a fost cel care a făcut această nominalizare în şedinţa Biroului Permanent şi că acaesta este susţinută de grupul social-democrat.

"Eu am făcut această propunere, ne-o asumăm, nu cred că are sens acum să o amânăm", a arătat Sârbu.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a menţionat, luni, după şedinţa conducerii Senatului, că Biroul Permanent a luat act de faptul că Dan Mihalache a demisionat din funcţia de secretar general şi a constatat vacanţa acestei funcţii.

"Pe baza discuţiilor din Biroul Permanent şi ale liderilor grupurilor politice, s-au făcut nominalizări, urmând a fi votat, luni, un nou secretar general, în persoana secretarului general adjunct, senatorul Vărgău, iar în locul acestuia, pentru funcţia de secretar general adjunct, o propunere din partea grupului parlamentar PC, domnul Marinescu", a spus Dumitrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici