Ionuţ Stroe, replică pentru Mihai Weber: Decizia compensării a aparţinut coaliţiei, nu PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, precizează pentru MEDIAFAX, în replică la afirmaţiile lui Mihai Weber, că decizia compensării a aparţinut coaliţiei: „Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional, faţă în faţă, în şedinţele de coaliţie”.

259 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Stroe, replică pentru Mihai Weber: Decizia compensării a aparţinut coaliţiei, nu PNL

„Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie. Nu e cazul să comentăm mai mult declaraţiile colegului de la PSD, pentru că în acest moment lucrăm cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile. Domnul Weber poate să viziteze site-ul ANRE, unde scrie foarte clar ce trebuie să facă această instituţie şi nu face. Nu o zicem noi, o zice legea”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Stroe precizează că decizia compensării a aparţinut coaliţiei, nu PNL.

„Aşa cum tot coaliţiei îi va aparţine ordonanţă care urmează să reiasă din lucrul grupului interministerial. Deci cu cine se ceartă dl Weber mai exact? Nu ştim. Noi îl sfătuim să aibă răbdare, cu siguranţă îi vor da colegii de la PSD şi dumnealui să citească draftul ordonanţei. În ceea ce priveşte ANRE, chiar preşedintele PSD, dl Ciolacu, a vorbit ieri despre prerogativele ANRE şi despre faptul că este nemulţumit de prestaţia acestei instituţii. Dar acum ANRE are ocazia de a-şi face treaba, în cadrul acestui comitet, fiind singură instituţie care poate concepe şi emite decizii în materie de reglementare a pieţei de energie şi de concepere sau modificare a normelor de funcţionare a pieţei”, a mai spus Stroe.

Replica liberalului vine după ce deputatul PSD Mihai Weber a declarat că Virgil Popescu, ministrul Energiei, este „total lipsit de idei” referitor la măsurile ce ar trebui luate pentru a compensa creşterile de preţuri la energie electrică, gaze naturale şi combustibil.

„Românii nu pot duce la nesfârşit povara incompetenţei lui Virgil Popescu! Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creşterile de preţuri la energie electrică, gaze naturale şi combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluţia reglementării preţului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenţionării în condiţiile unui deficit bugetar în creştere. După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susţine această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze preţurile care deja nu mai au nicio justificare economică”, a scris pe Facebook Mihai Weber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici